Старобільський районний суд Луганської області продовжив тримання під вартою колишнього голови фракції Партії регіонів Олександра Єфремова на 60 днів.

Відповідне рішення оголосив головуючий суддя Олександр Пелих, трансляція засідання велася на сайті Судової влади України, пише УНІАН.

«Суд вважає необхідним продовжити термін тримання під вартою Єфремова на 60 днів, а саме до 20 листопада 2017 року включно. А тому клопотання прокурора Кожухівського підлягає задоволенню», - заявив він.

Водночас Пелих наголосив, що запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання, особистої поруки, домашнього арешту, застави не може бути застосовано до осіб, які підозрюються або обвинувачуються у деяких з інкримінованих Єфремову статтях Кримінального кодексу.

Єфремова обвинувачують в організації захоплення будівлі Луганської ОДА; у пособництві в захопленні Управління СБУ в Луганській області; у вчиненні умисних дій з метою зміни меж території та державного кордону України; в організаційному сприянні створенню та діяльності терористичної організації «Луганська народна республіка»; державній зраді.

Екс-регіонала затримали 30 липня 2016 року в аеропорту «Бориспіль», звідки він, за даними ГПУ, намагався вилетіти до Відня. 13 січня 2017 року Єфремова із Києва конвоювали до Старобільська, де він і нині перебуває під арештом.