Політтехнолог Володимир Кучер, розповів про те, як керівництво Ратнівського району «прогинається» перед нардепом Степаном Івахівим та потролив організоване для нього свято, на яке влада звозила бюджетників та зганяла селян.

Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Як повідомили мені районні депутати, представники фонду олігарха «Патріоти Волині» і керівник районного осередку «Громадянської позиції» Анатолія Гриценка  Віталій Тарасюк на прізвисько «Білий», обіцяли мешканцям сіл Межисить, Самари Оріхові, Оріхове, Залухів напередодні виборів до Самарівської ОТГ, забезпечити їх реанімомобілем», - повідомляє депутат облради.

Вся справа в тому, що стареньке авто, яке обслуговувало чотири навколишні села до цього часу - уже геть видихлося через пересування польовими пересіками і більше не піддається модернізації чи ремонту.

«Проблема порятунку хворих і потреба у такому транспорті дійсно велика, бо до районного центру близько 40 кілометрів грунтовки по якій комфортно можна пересуватися тільки військовою технікою. За 5 років депутатства, нардепу-патріоту так і не вдалося відремонтувати цю дорогу ні в напрямі на Самари-Кортеліси, ні на Поступель-Заброди», - пояснює Володимир Кучер.

«Місцевих жителів повідомили, що благодійник має приїхати з купою своїх журналістів, серед яких будуть оператори його «модного» каналу і усі попадуть «в тілівізур» (мова певно про оновлений Володимиром Пащенком на базі «Слова Волині» 12 канал). Зустріч з нардепом повинна була відбутися 22 жовтня в неділю. Чи то погода внесла свої корективи чи вибори ще в чотирьох ОТГ на окрузі представника «Континіуму», але «празнік» перенесли на п’ятницю на 15.00.

Як зробити картінку для камер про масову любов і підтримку на окрузі, коли все село у будній день порпається ще в городах? Підлеглі Гунчика не стали винаходити велосипед, а просто згадали рецепт ригів, колишні представники яких масово перейшли в президентську «Солідарність» - використати, як адмінресурс бюджетників», - йдеться у повідомленні депутата облради.

Кучер зазначає, що на місці проведення свята були і короваї, і співали пісні на честь Івахіва. Також не обійшлося без традиційних автобусів «Богдан», якими звозили вчителів для масовки.

«Поки підлеглі Гунчика можуть організовувати такі свята народним депутатам на місцях – раз в 5 років під вибори вони прилітатимуть щось дарувати. І їм нічого не хочеться змінювати в державі, бо й так все добре і все влаштовує. Ось справжня сторона медалі цього свята, а не те як завтра про це напишуть кишенькові писаки «олігарха». Можливо, Степан Петрович і сам не знає, що людям зараз більше цікава городина і озимина в полі, а показуха, яка робиться під примусом визиває, як мінімум спротив і огиду» - резюмує депутат Волинської облради.

Нагадаємо, напередодні волинські нардепи Степан Івахів та Сергій Мартиняк не підтримали зміни у виборчому законодавстві, які зокрема передбачають скасування «мажоритарки» і перехід до пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками, що є однією з вимог українського суспільства та мітингуючих під Верховною Радою.