Останій раз ви авторизувались через "%social%"

9 помилок, які роблять закохані пари перед сном

п'ятниця, 30.08.19  19:14
9 помилок, які роблять закохані пари перед сном

Наймудріші пари використовують час перед сном у ліжку, щоб возз'єднатися. Вони залишають стрес поза спальнею і якнайбільше часу перед сном проводять разом.

Читайте також: Лікар назвала 5 пунктів, які допомагають зрозуміти, що сексуальний партнер вам не підходить

Але поганим звичкам дуже легко проникнути у вашу спальню і з часом зіпсувати шлюб, пише Gazeta.ua.

Психотерапевти зібрали 9 поганих звичок, які допускають пари у шлюбі.

1. Ви лягаєте спати у різний час.

Інколи ви самі засинаєте на канапі або засиджуєтесь допізна, щоб мати трохи часу для себе.

У цьому нічого поганого немає. Однак варто бути уважними. Це може виробити погану звичку і стати способом уникнути емоційної і фізичної близькості. А якщо в житті ще й чорна смуга, такі звички можуть ще більше збільшувати дистанцію вами замість того, щоб працювати над проблемами разом. І з часом це призводить до розлучень. Тому лягати спати треба разом.

2. Ви сподіваєтесь на секс.

Зрозуміло, що спальня і секс переплетені. Але очікування сексу лише тому, що ви лягли разом у ліжко – шкідливе для здоров'я вашого шлюбу. Усі ми знаємо, що таке бути втомленими, не в настрої чи просто фізично здатними до близькості. Один з компонентів хорошого сексу – повага. Тому про свої очікування варто казати половинці до того, як ви лягаєте спати.

3. Ви берете телефон з собою у ліжко.

Багато з нас мають погану звичку: брати свої смартфони з собою у ліжко. Але бути поруч з партнером впродовж цього короткого вікна перед сном – набагато важливіше.

4. Ви фокусуєтесь на дітях впродовж усієї ночі.

Коли ви вже нарешті вклали дітей спати, ви обоє виснажені. Тому все, на що ви потім здатні – склянка води і поцілунок перед сном. І реальна втрата тут – втрата інтимності і зв'язку між вами і партнером.

Варто розробити і впровадити чіткі межі між вечірнім часом "для дорослих" і для родини.

Нехай проведення часу з коханою людиною перед сном стане для вас ритуалом, незалежно від того, що трапилось впродовж дня.

Читайте також: Повідомили, скільки інтиму потрібно для щастя

5. Ви спите у різних ліжках або в одному, але надто великому.

Завелика дистанція між партнерами у ліжку може створити бар'єри. Пара може відчувати, що вони більші, ніж є насправді. Доторки створюють відчуття зв'язку завдяки стимуляції окситоцину. Він викликає почуття задоволення, зниження тривоги і відчуття спокою поряд з партнером. А ліжко є природним місцем, щоб торкатись один до одного.

6. У ліжку ви говорите про список справ на наступний день.

Коли список справ на наступний день є останнім, про що ви розмовляєте з коханою людиною перед сном, це вбиває інтимний настрій і відчуття відпочинку. Обговорювати такі речі варто зранку. Якщо все ж варто обговорити щось заздалегідь, впевніться, після цього заснете з почуттям любові.

7. Ви посилаєте партнера спати на диван.

Буває, ми можемо так розізлитись на свого партнера так, що в злості кажемо: "Я не хочу спати разом з тобою сьогодні. Іди на диван!".

Але ж ми хочемо бути здатними сказати партнеру через слова чи вчинки, що досі любимо його – незважаючи на негаразди. Це просто, коли ви обоє лягаєте у ліжко, тримаючись за руки чи просто торкаєтесь один до одного. А коли виганяєте партнера з ліжка, то відвертаєтесь від нього і створюєте фізичну та емоційну відстань між вами.

8. Ви вживаєте алкоголь без своєї половинки.

У бокалі вина чи коктейлі немає нічого поганого. Але ви повинні усвідомлювати, що реальність включає вашого партнера. Якщо інколи випивати – то разом. Тоді це може бути вправою, яка з'єднуватиме вас і зменшуватиме стрес.

Але якщо випиває лише один у парі – ефект може бути протилежним і віддалятиме вас один від одного. Пити самому – "чудовий" шлях зруйнувати шлюб.

9. Ви зачіпаєте "важкі" теми у ліжку.

Коли ви піднімаєте важкі теми для дискусії у ліжку перед сном - це, по-перше, рідко продуктивно. По-друге, тут немає й натяку на чуттєвість.

Працювати і виховувати дітей - виснажливо і хаотично. Тому є сенс не зачіпати "важких" тем перед сном. Ініціювання таких бесід у ліжку - ідеальний спосіб втратити хороший сон і саботувати ваші стосунки. Нехай ваш час перед сном буде шансом на секс, сон чи легкі душевні розмови. Це зміцнить ваш шлюб і створить відчуття спокою, єдності з коханою людиною і задоволення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook

Помилка в тексті?Виділи її мишкою та натисни Ctrl + Enter

Коментарі

    коментарів немає
Коментар буде опубліковано після модерації
×публікації по часу :