Відомі волинські політики, спортивні та громадські діячі поділились думкою про бойкот Чемпіонату світу з футболу-2018, який пройде в Росії з 14 червня по 15 липня.   "Волинь-нова" дізналась, що про це думають на Волині.

Читайте також: "Інтер" знову засвітився у сепаратистському скандалі

Олександр Савченко, голова Волинської ОДА:

– Розумію, що деякі люди можуть навіть державу продати за те, щоб подивитися футбольний матч, але ж це не патріоти. Мундіаль проходить у ворожій країні, яка стала агресором й загарбала частину нашої території. Знаю, що у Росію збирається 5 тисяч наших громадян, але нормальні люди туди не поїхали б. Це просто колабораціоністи, яких не цікавить те, що відбувається в Україні, як вона живе та захищається.

  Віталій Кварцяний, голова Федерації футболу Волині:

– Фільм "Третій тайм" пам'ятаєте – за мотивами "Матчу смерті" між київськими динамівцями та командою німецького Люфтваффе? Це я до того, що у футбол іноді доводиться грати й з ворогами. А для поціновувачів "спорту №1" Чемпіонат світу – це величезна й довгоочікувана подія. І журналісти також мусять її висвітлювати!

Єдине, що варто робити акцент тільки на футболі, уникаючи будь-якого підігравання російській пропаганді – ніякого "Россия! Россия!". Спорт, гра, команди з різних континентів, відомі й молоді зірки – про це варто й треба писати.

А якби збірна України таки пробилася на ЧС-2018? Нас би розводили з Росією до останнього. Але коли б випало грати з ними у фіналі, то що, ми б здалися і не вийшли?!

Читайте також: Семен Слєпаков висміяв у своїй новій пісні ЧС-2018 у Росії (відео)

Юрій Яцюк, заслужений журналіст України:

– Я думаю, принаймні статистику давати треба. Це ж таки Чемпіонат світу, а не пересічні змагання. Однаково прихильники футболу будуть стежити за турніром – по телебаченню чи через інтернет. А щоб широко висвітлювати мундіаль, потрібно спостерігати за подіями з трибун.

Андрій Розтока, заслужений майстер спорту України з футболу, двічі чемпіон світу та Європи, срібний призер Паралімпійських ігор (м. Луцьк):

– Скоріше за все, я засуджую тих, хто поїде на Чемпіонат світу з футболу, тратитиме там гроші, тим самим допомагаючи країні-агресору, яка веде з нами війну. Але тут, на місцях, живуть прості люди, невинні в тому, що відбувається на Сході, які захоплюються цією грою. Тож позбавляти їх можливості отримувати інформацію про те, як проходить Чемпіонат світу з футболу, які результати матчів улюблених команд, було би невірно. Через те моя думка така: не варто обмежувати права своїх читачів і необхідно висвітлювати цю подію, як належить.

Читайте також: Австралія бойкотуватиме ЧС-2018 в Росії

Богдан Буткевич, журналіст, блогер, ведучий телеканалу "ЕСПРЕСО TV" (м. Київ):

– Цей Чемпіонат, який не знати чому ФІФА взагалі не забрала в Росії, бойкотувати потрібно. Насамперед – закликати глядачів не їхати на матчі. Але друкувати "суху" статистику необхідно, адже ви засіб масової інформації, а подія все ж відбувається. Що там лукавити, сам, мабуть, подивлюся фінал, адже дуже люблю футбол. Але хочу, щоб цей турнір став найневдалішим за всю історію чемпіонатів світу. Сподіваюся, буде вимикатися світло, а команди демонструватимуть нудну гру. Хай так складуться обставини, щоб більше нікому в голову не прийшло проводити подібні заходи в такій паскудній країні.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter