Злочинна група ошукала українців на 10 млн грн. Вони брали передплату за продаж автомобілів, після чого припиняли комунікацію з покупцями.

Читайте також: Українців застерігають від нової шахрайської схеми (деталі)

Про це повідомляє пресслужба департаменту кіберполіції Національної поліції України.

Зазначається, що за результатами досудового розслідування зібрано доказову базу щодо причетності до справи п’яти осіб, на чолі з 33-річною киянкою.

Вказано, що відшкодування потерпілим збитків вже триває.

У квітні 2019 року кіберполіція повідомляла про викриття злочинної групи, до якої входило 10 осіб, віком від 32 до 52 років.

"Свою діяльність вони імітували, як представництва реальних, діючих юридичних осіб. Для зручності, орендували офіси у містах Києві та Запоріжжі, до роботи у яких було залучено більш як 150 найманих працівників. Група займалася шахрайськими схемами, пов’язаними із продажем автомобілів. Основними їх клієнтами були українці, які намагалися заощадити під час купівлі автомобіля. Так, у своїх рекламних оголошеннях шахраї значно занижували вартість транспортного засобу та пропонували "вигідні" знижки кожному із клієнтів...Отримавши замовлення на купівлю автомобіля, вони використовували методи психологічного впливу, аби спонукати клієнта зробити передплату. Зазвичай ця сума становила третину від вартості усього транспортного засобу. Отримавши кошти шахраї блокували клієнта та унеможливлювали усі його спроби зв’язатися з продавцем", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook