У людей, які перехворіли на коронавірус, згодом можуть виникати серйозні проблеми з різними органами та системами.

Читайте також: Названо п'ять можливих тривожних "дзвіночків" зараження коронавірусом

Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" попередив академік Національної академії наук України, директор Інституту біохімії імені О. В. Палладіна Сергій Комісаренко.

За його словами, збудник хвороби вражає кожен організм по-різному – у когось усе обмежується легким впливом, у когось – серйозним, а в когось узагалі закінчується летально.

"Воно (захворювання. – Ред.) може вражати центральну нервову систему, тобто позначатися на пам'яті, на поведінці, спричиняти симптоми, схожі на інсульт, бити по серцю, породжувати захворювання, схоже на інфаркт міокарда, і призводити до смерті", – пояснив науковець.

Комісаренко наголосив, що приблизно третина людей, які перехворіли на коронавірус, згодом мають справу з ускладненнями, які порушують роботу центральної чи периферичної нервової системи. Крім того, у третини пацієнтів виявляють тромбоз легень.

Читайте такж: Статистика в Україні є неправдивою: лікар розкрив реальну смертність від COVID-19

"Може бути досить складне запалення легень, може бити по нирках. Моєму приятелю, який у Німеччині досить важко перехворів, довелося після ускладнення видалити одну нирку. Тобто, у різних людей можуть бути різні ускладнення, вони можуть бути короткими, можуть бути довготривалими", – пояснив Комісаренко.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook