В центрі австрійської столиці біля Віденської опери пройшла акція на підтримку українських політв’язнів, утримуваних у російських тюрмах.

Читайте також: Жінку ледь не побили за український прапор у Криму

Привернути увагу перехожих та туристів до порушень прав людини у Росії вирішили декілька небайдужих жителів столиці, пише Укрінформ.

"Сьогоднішня акція приурочена до 70-річчя Загальної Декларації прав людини. Як відомо, в сучасній Росії права людини порушуються повсюдно. Особливо це стало актуально у зв’язку з агресією проти України та ув’язненням наразі вже близько 100 українських політв’язнів. І тому я не могла не прийти сюди, щоб привернути увагу до цього", – заявила активістка Світлана Грімм, яка вже близько 40 років проживає у Відні, однак має російське коріння та певний час проживала в Україні.

Вона нагадала, що в результаті нещодавнього акту агресії біля Керченської протоки Кремль захопив ще 24 українських моряки.

"Кремль має звільнити усіх утримуваних українців", – заявила активістка.

Загалом же, Світлана Грімм, яка раніше активно підтримувала Революцію Гідності, зараз активно проводить одиночні пікети в різних локаціях Відня на підтримку України.

"В центрі Москви розстрілюють журналістів, правозахисників, політичних опонентів. В тюрмах сидять політв’язні, у тому числі з України. Сьогоднішній політичний режим в Росії буквально тероризує населення по всьому світу. Завжди є межа, яку не можна переступати. Але російський політичний режим вже давно переступив цю межу. Переступив, коли вліз у внутрішні справи Грузії і коли далі вторгся в Україну, як і в багатьох інших випадків", – заявив присутній на акції чеченський адвокат Заурбек Садаханов.

Читайте також: Колега Сенцова розповів про стан здоров'я політв'язня

Він наголосив, що нинішній кремлівський режим потрібно зупинити.

"Цей режим потрібно зупинити. Умовний нейтралітет з боку багатьох європейських політиків лише сприяє розвитку та ескалації цієї політики терору. На Заході мають зрозуміти, якщо вони не будуть діяти рішуче по стримуванню нинішньої політики Кремля, то завтра вже буде може пізно, можуть і до них у двері постукати. Та й самі росіяни мають усвідомити, що цей шлях веде Росію до краху", – зазначив Садаханов.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter