В ніч із 16 на 17 листопада у Луцьку на бульварі Дружби Народів невідомі жорстоко побили молодого хлопця. Як згодом виявилося, до побиття причетні активісти громадського формування з охорони порядку "Самооборона Волині".

Читайте також: Поліцейський з Волині разом із товаришами жорстоко побили атовців у Львові, – ЗМІ

Про це розповів потерпілий хлопець Олексій К., інформує ІА Волинські новини.

"16 листопада близько 23:15 я зустрівся зі своїм знайомим, який мені раніше був близьким другом. Коли я підійшов до нього, то поклав свою руку йому на плече і запитав, чому він подзвонив в поліцію і заявив, що я сів у машину без посвідчення водія. Це була просто розмова.

Проте, він навіть не встиг відповісти, як ззаду мені нанесли удар і я впав. Коли я підняв голову, то побачив візуально знайомих осіб, а саме активістів "Самооборони Волині", – розповідає про події того вечора Олексій.

Варто зазначити, що імена і прізвища нападників хлопець не назвав, адже наразі триває слідство, хоча дані кривдників йому відомі.

"Далі мені без будь-яких слів чи пояснень почали наносити тілесні ушкодження. Було четверо хлопців, які при цьому лаялись нецензурними словами. Після цього вони схопили мене за ноги та засунули в машину білого кольору, власником якої є один із активістів, який теж наносив мені удари (через слідство не можу розголошувати номерні знаки) ...І саме власник машини почав мене душити, тривало це приблизно секунд 10-20. А далі до мене задзвонив телефон, це був чоловік моєї сестри, я вирвався і крикнув, що мене душать, після чого мене перестали душити і бити, мені вдалося відбігти і повідомити де я. На місце події приїхав чоловік сестри, який і викликав швидку та поліцію", – в деталях згадує вечір постраждалий лучанин.

Хлопець стверджує, що особисто впізнав нападників, троє з них є учасниками громадського формування з охорони порядку "Самооборона Волині".

Наразі хлопець відчуває себе краще. Лікарі діагностували у нього закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, забій грудної клітки. У хлопця розсічена голова, а також різного ступеня забої носа та руки.

Як повідомили у пресслужбі ГУНП у Волинській області, за цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125. Наразі тривають слідчі дії на встановлення особи причетної до вчинення кримінального правопорушення.

Читайте також: Померла молода волинянка, яку жорстоко побив співмешканець

Це не перший випадок, коли активісти громадського формування з охорони порядку "Самооборона Волині" б'ють посеред вулиці людей.

Нагадаємо, у лютому місяці цього року неподалік Центрального ринку самооборонівці напали та побили підлітків через не значне порушення правил дорожнього руху. Коли підлітки перейшли дорогу на "червоний", на протилежному боці вулиці на них із вигуками: "Куди прете, під@р*си? Понароджують вибл*дків. Де вас, довб*й*бів, беруть? Ви діти таких самих батьків-довб*й*бів" − матюкав та обзивав виродками невідомий чоловік у камуфляжному одязі.

Один із хлопців, виставивши руки вперед, щоби стримати чоловіка, який прямував до його товариша, почав просити того заспокоїтися, перепрошував і обіцяв, що більше вони не перебігатимуть дорогу на червоне світло, проте це не подіяло.

За тим до чоловіка вже підбігло на допомогу ще кілька чоловіків у цивільному, один з них тицьнув компанії неповнолітніх під ніс посвідчення "Самооборони Майдану". На ошелешену компанію підлітків, яка не зрозуміла, що такого вчинила, посипалися відбірні матюки і образи, а хлопчині, що насмілився заговорити до людини у камуфляжі, ще й почали погрожувати.

Тим часом хлопцю, який намагався стримати агресивного чоловіка у військовій формі, його колега-самооборонівець неочікувано зацідив у скроню, вискочивши з-за спини. Наступний удар неповнолітньому дістався по носі. Іншого підлітка, схопивши за волосся, представники "Самооборони Майдану" просто відтягнули вбік, третьому теж дісталося по носі.

"Добре, що хоч дівчата встигли відбігти. Розумієте, я спортсмен, мій профіль – змішані єдиноборства, – розповідає Ярослав. – Тому коли мені "прилетіло" в скроню, на автоматі викинув праву руку, і тільки вже майже вдаривши, пригальмував, – заледве стримуючи хвилювання, пояснює підліток. – Але ж не міг я просто собі стояти, коли мене б’ють! Кажуть, що одному з тих агресивних чоловіків я розбив губу, а іншому нібито – щелепу.

Але ні я, ні мої друзі не бачили їхніх травм! Під час тієї сутички я тільки себе стримував, щоб нікого не "погасити". Розумів, що то може бути кримінал. Тому не завдавав їм ударів, а просто не давав чотирьом чоловікам себе скрутити. Напевно, саме це їх і розлютило – що я опирався", – розповідає юнак.

Жінка, яка у той час проходила повз, крикнула до "самооборонівців": "Що ви робите?! Не бийте дітей!", проте, зі слів потерпілих, на це чоловіки не відреагували і порадили "йти подалі".

Тим часом один із підлітків викликав патрульних. Ті приїхали, розборонили всіх та почали опитувати. Самооборонівці одразу заявили, що зловили неадекватних наркоманів, які самі до них почали лізти, а вони – захищатися. Тож юнакам довелося пережити ще й обшук.

Читайте також: Волинського поліцейського, який побив ветерана АТО, звільнили (відео)

Взимку 2015 року п’яний самооборонівець за кермом насмерть збив 47-річного бійця Добровольчого українського корпусу Юрія Федчука. В 2016 році учасника формування затримали за кермування напідпитку, при затриманні він чинив опір патрульній поліції. Активістка Оксана Марищук звинувачує представників Самооборони в побитті її сина Олега, яке відбулось в 2016 році.

По центру на фото керівник "Самооборони" Ніколайчук Олександр.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook