Президент США Дональд Трамп підписав "Директиву №1" про інноваційну програму досліджень космосу, згідно з якою передбачається відправити космічну експедицію на Місяць. Церемонію підписання транслював YouTube-канал Білого дому.

Читайте також: Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе впав в яму, граючи в гольф з Трампом

"45 років тому в цей же день і практично в цю ж хвилину Джек Шмітт з Apollo 17 став останнім американцем, яка ступила на поверхню Місяця. Сьогодні ми обіцяємо, що він не залишиться останнім. І що буде досліджено не тільки Місяць. Як ти вважаєш, Джек? " - звернувся Трамп до присутнього на церемонії астронавта, пише Gazeta.ua.

Президент заявив, що довгострокова програма освоєння космічного простору покликана "повернути Америці лідерство в космосі". За його словами, в планах - відправка американської місії на Марс, а також дослідження "інших, більш віддалених світів"

У Росії цю інформацію сприйняли негативно.

"Відновлення" польотів на Місяць? Славно. А як туди долетять американці без ракетних двигунів? Адже вони навіть до МКС без наших дістатися не можуть ", - стверджує російський сенатор Олексій Пушков в Twitter.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook