У розпал коронавірусу близько 100 українських високопосадовців, політиків і зірок шоу-бізнесу "закривали сезон" у Куршевелі. Серед них був заражений коронавірусом Сергій Шахов, колишній глава Офісу президента Андрій Богдан разом зі своїми друзями та інші.

Читайте також: Відпочивав на інфікованому курорті разом з відомими людьми: ЗМІ розповіли про волинянина, який заразився коронавірусом

Про це розповів один з відомих українців, який разом із високопоставленими друзями відзначав 8 березня на відомому гірськолижному курорті. "Я не знаю, чому тільки політиків називають. Там були всі, дуже відомі імена. І політики з різних фракцій, Андрій Богдан теж не пропускає такі заходи і цього разу був. Це давня традиція. До 10 березня в Куршевелі відпочивають росіяни, а ближче до 10 березня закривати курортний сезон приїздять українці", – розповідає співрозмовник, пише Обозреватель.

Читайте також: Баканова помітили на одному з найпрестижніших курортів світу (фото)

У Куршевель українці летіли різними рейсами: хтось на чартері, хтось рейсовим літаком. Всі вилітали з Женеви. Між собою спілкувалися за час відпочинку, відвідували одні ресторани і проводили світські вечора.

Під час пандемії на елітному курорті відпочивали ексглава Офісу президента Андрій Богдан і його колишня дівчина Анастасія Слічна (були в різних компаніях), партнер нардепа Віталія Хомутинніка Володимир Скоробагач зі своєю дружиною та, ймовірно, сам Хомутиннік із дружиною. Також, за нашими даними, було багато інших чиновників, представників нафтогазового бізнесу та зірок шоу-бізнесу.

Пересувалася елітна "делегація" з України, мабуть, особистим літаком Хомутинніка, який саме тоді був помічений у Швейцарії (напевно, звідти політики зі своїми половинками вилетіли в Україну), рейсовими лайнерами та іншими чартерами.

Хто й коли літав

Як розповів один із гостей елітного курорту, українці традиційно закривають курортний сезон у Куршевелі 8 березня, а за кілька днів до цього там відпочивають росіяни. Цього року, незважаючи на епідемію COVID-19, до Франції прилетіли приблизно 100 українців.

Про один із рейсів, наприклад, писав екснардеп Сергій Лещенко. "14 випадків коронавірусу, виявлених у Києві – це пасажири одного літака, який прилетів із Женеви (Швейцарія). Серед них була група осіб, які святкували 8 березня на елітному гірськолижному курорті Куршевель (Франція)", – заявив він.

Читайте також: Нардеп від "Слуги народу" розповів про позитивний результат тесту на COVID-19

Першим захворювання виявили в нардепа Сергія Шахова. Він зізнався, що справді відпочивав у Куршевелі з 7 до 11 березня й через Женеву повернувся додому. Але, за його словами, він був лише зі своєю дружиною. "Були вихідні і я відлітав. Ми були вдвох із дружиною, без компаній. Тому те, що пишуть – це неправда", – заявив він у коментарі.

Однак, як розповідають в оточенні депутата, у Куршевелі він ніжився не в родинному колі, там був цілий десант політичної еліти України відразу з двох міст – Харкова та Києва. Їздили вони окремо, але вже на місці спілкувалися між собою.

Заступник голови Харківської облради Володимир Скоробогач і дружина "Вікуся". Першого госпіталізували з підозрою на COVID-19, а у другої вірус уже підтвердився. Жінка не приховує, що 8 березня відзначала в Куршевелі, а ось сам Скоробогач стверджує, що був "у Європі з неробочою поїздкою".

 

Як розповідають джерела видання, саме тоді в Куршевелі, можливо, перебував і сам Хомутиннік із дружиною Світланою. Остання не приховує свою дружбу з родиною заступника голови Харківської облради.

Хомутиннік найчастіше вирушає на відпочинок на своєму приватному літаку Gulfstream G280 із бортовим номером VP-CVH. Цілком імовірно, що й цього разу депутат разом із компанією скористався особистим транспортом.

Перевірити маршрут VP-CVH не вдалося. Як з'ясувалося, Віталій Хомутиннік завбачливо обмежив доступ до інформації про пересування свого борту. В результаті, наприклад, відстежити, куди прямував президентський літак, можна, а ось польоти Gulfstream Хомутинніка засекречені.

Попри це змогли з'ясувати, що відображається останнє місце, де був лайнер нардепа, – Швейцарія. І саме звідти вилетіла група політиків.

Засікли в Куршевелі 8 березня й дівчину ексглави Офісу президента Андрія Богдана Анастасію Слічну. Її вже помічали на спільному відпочинку разом зі Світланою Хомутиннік і Богданом кілька місяців тому.

 

Видання "Комсомольская правда в Україні" сконтактувало з друзями Слічної, які підтвердили, що та справді відпочивала в одній компанії з Шаховим у Куршевелі. "Вона була в Куршевелі в тій самій компанії, що й Шахов (народний депутат. – Авт.). Наскільки я знаю, тест у "Євролабі" показав негативний результат, але він ненадійний, а більше вона нібито не робила. Анастасія мене набирала, потім я її, але зв'язатися нам не вдалося. По-хорошому, їй би треба побути в обсервації", – заявили її близькі.

Читайте також: Ще один народний депутат заразився коронавірусом, – Гончаренко

А за інформацією Обозреватель, так перебував і сам Андрій Богдан. До речі, нещодавно він здав аналізи на коронавірус, про що повідомив на своїй сторінці в соцмережі. "Я не знаю, чому тільки політиків називають. Там були всі, дуже відомі імена. І політики з різних фракцій, Андрій Богдан теж не пропускає такі заходи, цього разу теж був. Це давня традиція. До 10 березня у Куршевелі відпочивають росіяни, а ближче до 10 березня закривати курортний сезон приїздять українці", – розповідає співрозмовник.

Заразити могли сотні людей

Хто точно має піти на карантин (були на засіданні комітету із зараженим нардепом):

  • Зіновій Андрійович ("Слуга народу"),

  • Леся Василенко ("Голос"),

  • Ігор Кривошеєв ("Слуга народу"),

  • Олександр Мариковський ("Слуга народу"),

  • Юлія Овчинникова ("Слуга народу"),

  • Олександр Фельдман ("Батьківщина"),

  • Павло Якименко ("Слуга народу"),

  • Олег Бондаренко ("Слуга народу"),

  • Андрій Задорожний ("Слуга народу"),

  • Олена Кріворучкіна ("Слуга народу"),

  • Едуард Прощук ("Слуга народу").

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook