Пельмені українського виробництва, як з'ясувалося, часто не відповідають необхідній якості. При чому проблеми спостерігаються на всіх фронтах. Покупця відверто обманюють, додаючи до складу начинки сою, а також просто не докладають масу. Головне, що все це відбувається в антисанітарних умовах. Про проблеми з пельменями в Україні розповіла голова правління громадської організації "Споживча довіра" Олена Куликова.

Читайте також: Українців попередили про фальсифікат: який продукт підробляють найчастіше

Про це йдеться на телеканалі Україна 24.

"Сум в тому, що держава допускає такі виробництва, де є антисанітарія, недотримання норм і так далі. Сподіватися на те, що у когось прокинеться совість, у цій ситуації марно. Без жорсткого контролю держави ситуація не зміниться", − зазначила вона.

За словами Куликової, проблемою повинна зайнятися Держпродспоживслужба.

"За нашими результатами, ми рік тому також перевіряли пельмені. Результати нас вразили, тому що це набагато гірше, ніж ми знаходили торік. Минулого року – це мікробіологія, невідповідність масі, в цьому році – відвертий обман споживачів, коли більш дорога сировина замінюється більш дешевою", − заявила експерт.

Декан факультету харчових технологій НУБІП, доктор технічних наук, професор Лариса Баль-Прилипко розповідає, що нерідко в пельмені додають м'ясо механічної обвалки. За її словами, в продуктах високого класу, до яких належать пельмені, додавання цього м'яса з подрібненими кістками – неприпустимо. Експерт попереджає, що такі пельмені небезпечні для здоров'я.

Читайте також: Україну наповнила підроблена кава: чим небезпечний фальсифікат

"Звичайно, це небезпечно для здоров'я людини, тому що, якщо повністю буде продукт з цього фаршу, багато там включено. Такі вироби люблять діти, а їм це взагалі не можна вживати. Шкода, що ні перевірок, ні контролю. Все це на совісті виробників", – додає експерт.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook