Апеляційний суд підтвердив законність рішення про повернення 40 гектарів земель до держлісфонду.

Читайте також: На Волині крадій лісу побив охоронця

Справу розглядали за позовом прокуратури Волинської області в інтересах держави в особі Кабінету Міністрів України за абсолютної підтримки державного підприємства "СЛАП "Рожищеагроліс", - повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Позов спрямовали до Головного управління Держгеокадастру у Волинській області, Рожищенської районної державної адміністрації, Копачівської сільської ради, фермерського господарства, якому лісові землі незаконно передали у користування.

У суді першої інстанції – Господарському суді Волинської області – рішенням від 24 липня 2019 року вимоги позивача задовольнили в повному обсязі.

Не погодившись із таким результатом судового розгляду, Головне управління Держгеокадастру у Волинській області на вказане рішення подали апеляційну скаргу.

Читайте також: Небезпека у кошику: зібрані на Волині гриби виявилися радіоактивними

22 жовтня, Північно-західний апеляційний господарський суд проголосив постанову, якою апеляційну скаргу Головного управління Держгеокадастру у Волинській області відхили. Відповідно – залишили рішення Господарського суду Волинської області від 24.07.2019 без змін.

Отже, спірні землі були і залишаються ділянками держлісфонду, на яких законно господарює державне підприємство "СЛАП "Рожищеагроліс".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook