Антитерористична операція завершиться у наступний понеділок, 30 квітня.

Про це заявив міністр оборони Степан Полторак, повідомляє УНН

"30 квітня завершуємо проведення АТО і переходимо до проведення операції Об'єднаними силами на чолі з командувачем і Об'єднаним штабом", – повідомив Полторак.

Читайте також: Величезний жовто-блакитний прапор запустили в небо над окупованим Донбасом

Міністерство вже підготувало "органи військового управління, які виконуватимуть завдання в Донецькій і Луганській областях.

"Були проведені навчання і здійснюється передислокація органів військового управління, заміна частин і підрозділів, реструктуризація військових частин і їх заміна", – сказав міністр.

Новою операцією керуватиме командувач Об'єднаних сил Сергій Наєв, якого призначив президент.

Командувач Об'єднаних сил управлятиме підготовкою і керівництвом всіх сил оборони – не тільки ЗСУ, а й СБУ, поліції, Нацгвардії, прикордонників. Основне його завдання – "звільнити територію від окупантів та захистити територіальну цілісність України".

На питання про чисельність українських сил на Донбасі, міністр відповів, що "все буде залежати від обстановки".

"Якщо на першому етапі це буде операція зі стабілізації ситуації, то буде достатньою і та кількість, яка сьогодні є. Якщо буде ситуація ускладнюватися або буде ухвалене рішення про звільнення території – тоді і кількість особового складу необхідно буде збільшувати", – сказав він.

Читайте також: У Луцьку військові-контрактники будуть отримувати матеріальну допомогу

Також Полторак пояснив, як зміниться життя цивільних в зоні конфлікту.

"Вони будуть чітко розуміти, від кого залежать рішення. Вони будуть чітко розуміти, що є вертикаль управління цими територіями. Життя для цих людей буде легшим", – заявив міністр.

Додамо, що спікер Генерального штабу Збройних Сил України Влад Волошин повідомив, що в рамках операції Об'єднаних сил можуть бути кілька локальних антитерористичних операцій.

"Якщо потрібно буде – в якомусь районі, на якомусь об'єкті може відбуватися антитерористична операція. Керувати операцією Об'єднаних сил буде Об'єднаний оперативний штаб – ЗОШ Збройних сил України. Безпосередньо буде свій командувач – Сергій Наєв. В рамках цієї операції всі силовики, які знаходяться і в зоні проведення, будуть підкорятися і діяти в інтересах ЗСУ, в інтересах військових", – зазначив Волошин.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter