На продовження теми про атовця який облився бензином на сходах луцькради. Проаналізувавши ситуацію, журналісти ТРК "Аверс" припустили, що це була не спроба суїциду, а спланована провокація теракту. Однак як тільки журналісти натякнули на це у сюжеті - на телеканал та його працівників накинулась у соцмережах ціла група осіб, що пікетувала напередодні інциденту міську раду.

Читайте також: У Луцьку чоловік намагався покінчити з життям перед міською радою

Журналістів і лаяли, і залякували, і звинувачували у маніпуляціях. Усе це писали одні і ті ж персони: перепощували, долучали друзів та зчиняли ґвалт, що їх оббрехали журналісти. І навіть закликали до розправи. 

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Нагадаємо, 15 серпня о 23.30 під стінами Луцької міської ради атовець, облитий бензином, погрожував підпалити себе та очільників мерії, бо не згоден із рішенням про перерозподіл коштів із Центру реабілітації для воїнів АТО на добудову школи №27.

Юнак був оточений натовпом невідомих людей, які не підпускали до нього ні рятувальників, ні поліцію, ні журналістів. Далі хлопця з натовпу вивела психолог Олена Звєрєва та відвезла до психлікарні, де він і нині, а вона ж, у свою чергу, випрала його одяг від бензину в себе вдома. Вже наступного дня жінка без вагань оприлюднює у соцмережах особу воїна і навіть збирає прес-конференцію у супроводі чоловіків, які були присутні на згаданій акції протесту і робить зовсім не медичні, а конкретні політичні заяви. 

Не менш радикальними були і хлопці з оточення Звєрєвої. Зокрема, Андрій Фафлей зазначив те, що він єдиний атовець, який відмовився від звання учасника бойових дій. До слова, вимагати гроші на Центр реабілітації чоловік їздить аж до Нововолинська, бо проживає саме там. 

"От коли у Івахіва та Палиці під ногами зірветься граната і їм не допоможуть охоронці, бо ні один охоронець не захоче здохнути. Немає людини, яку не можна прибрати з цього шляху", – сказав Андрій Фафлей. 

Натомість, бабуся Станіслава Надія Цвид про те, що сталося з її онуком дізналася уже наступного дня із ЗМІ. Вона найближча родичка хлопця, адже виховувала його сама. Про те, що Станіслава кладуть до психіатричної лікарні, жінку ніхто не повідомив. 

Змалку знає Стаса і місцевий священик, бо хлопець виріс біля вівтаря. Напередодні цих подій, атовець приходив до святого отця і просив помолитися за нього, бо мають пікетувати міську раду. 

Щойно бабуся Стаса дізналася, що сталося з її онуком, як поїхала до лікарні, де хлопець їй і зізнався, що підпалювати себе наміру не мав. Надія Володимирівна переконана, що сам Стас такого точно не спланував, хтось неодмінно його туди вплутав. 

Читайте також: "Юнак, який хотів підпалити себе під міською радою – "неформальний лідер неонацистів"", – волинський журналіст

Натомість, Олена Звєрєва і досі не припинила сіяти паніку серед своїх читачів у Фейсбуці, а серед них багато атовців. Тільки минулого тижня вона скликала всіх до міської ради, а вже зараз взялася ганити журналістів телеканалу "Аверс" за сюжет у новинах, а допомагають їй у цьому відомі брати Роман та Сергій Лімани та Андрій Фафей. Якою тільки лайкою вони не покривали журналістів, аби тільки збурити атовців та закликати до протестів.

Серед коментаторів постів Звєрєвої є і Стас. Виявляється, у лікарні він активно читає та коментує Фейсбук. А ті, кого він читає, мабуть, знову підігрівають його до нових подвигів. Отака специфічна реабілітація. Для чого це роблять не розуміє і бабуся Стаса. 

Між тим, у поліції справу про погрозу підпалу атовця біля міської ради ніде не зафіксували та розбиратися чому хлопець облив себе бензином і чого вимагав приїзду очільників міста навіть не збираються. Хто і для чого підігріває атовців до масових протестів, виходить, нікому не цікаво. 

Ще рік тому одного із активістів протестів атовців, а саме Андрія Фафлея, судили за незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами та вибухівкою. У чоловіка вилучили автомат калашникова, кулемет калашникова, 3 реактивні протитанкові гранати, 9 запалів до ручної гранати, 5 корпусів гранати РРД-5, 4 корпуси гранат Ф-1, 36 гранатометних пострілів ВОГ та більше тисячі патронів до різних видів зброї. За все це Фафлей відбувся лише штрафом. Тож можливо зараз так сміливо і відверто може припускати про гранати, які можуть підірватися під ногами у посадовців та нардепів, бо ж "немає людей, яких не можна прибрати з цього шляху" – саме так заявляє Андрій Фафлей на прес-конференції, яку зібрала Олена ЗВєрєва.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter