Проти активіста Андрія Фафлея відкрили кримінальне провадження за погрози убивством голові Волиньради Ігорю Палиці та нардепу Степану Івахіву. Окрім того у цьому чоловікові упізнали одного з групи викрадачів, які рік тому викрали лучанина та катували його у лісі.

Читайте також: Атовець, якого судили за незаконне зберігання зброї, погрожував підірвати волинських обранців

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

Проти активіста, який засвітився у скандалі під міською радою Андрія Фафлея поліція відкрила кримінальне провадження.

Нагадаємо, що активіст разом із психологом Оленою Звєрєвою, заручившись підтримкою атовців, пішли до Луцької міської ради вимагати 17 мільйонів гривень на будівництво обласного реабілітаційного центру для бійців, що повернулися зі сходу. Проте, у цьому питанні "яблуком розбрату" стала школа №27 – грошей на її добудову не вистачило, тож перший 5-мільйонний транш міська рада зняла з центру реабілітації для атовців і віддала школі, що призвело до грандіозного скандалу. 

Та після подій, які мали місце у міській раді, стався ще один резонансний випадок – під стінами мерії 23-річний військовий облився бензином та погрожував спалити і себе, і керівництво міської ради. 

З місця події хлопця забрала психолог Олена Звєрєва та активіст Андрій Фафлей. Ці люди у приватній автівці відвезли юнака до психіатричної лікарні.

Вже наступного дня ця тема мала продовження: учасники цих подій, а саме Олена Звєрєва та Андрій Фафлей зібрали прес-конференцію, де сказали журналістам, аби ті не здумали писати, що погроза підпалу може бути провокацією терористичного акту. А на завершення, Фафлей пригрозив підірвати голову Волинської обласної ради Ігоря Палицю та нардепа Степана Івахіва.

З цього приводу поліція відкрила кримінальне провадження – через погрози вбивством. 

Читайте також: Боєць «Правого сектору» з Волині погрожує владі повстанням. ВІДЕО

Після того, як оприлюднили подробиці конфлікту навколо реабілітаційного центру та погрози першим особам області, як до журналістів телеканалу "Аверс" звернулися глядачі, які повідомили, що Андрій Фафлей може бути причетним і до інших злочинів – зокрема, до викрадення та катування людини. 

Рік тому невідомі активісти викрали дебошира, який був нетверезий та матюкався. Хлопця завезли до лісу та там катували. Голос Андрія Фафлея та головного ката на відео дуже схожий.

Зазначимо, що справа з викраденням людини – з місця не зрушила, викрадачів так і не знайшли.

Детальніше дивіться у сюжеті: 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter