Кілька років тому була поширена думка про те, що цей плід шкідливий через високий вміст жиру і калорій? Сьогодні ж його вважають суперфруктом і використовують при в різних цілях: від створення масок для обличчя до приготування корисного морозива.

Читайте також: Вчені знайшли натуральне джерело вічної молодості

І це зовсім не дивно: авокадо багатий вітамінами та поживними речовинами, які надають незамінну користь нашому організму, пише rz.com.ua.

1. Засіб від неприємного запаху з рота. Неприємний запах з рота може виникати внаслідок безлічі причин. Якщо причина криється в порушенні мікрофлори кишечника, на допомогу може прийти саме авокадо. Він відмінно очищає кишечник і служить природним засобом для очищення рота від бактерій.

2. Процедура по догляду за шкірою. Авокадо містить вітамін Е, який здатний лікувати шрами і вугри. Вітамін Е також прискорює регенерацію клітин, що робить його хорошим ефективним антивіковим продуктом.

3. Здоров'я очей. Авокадо є відмінним джерелом каротиноїду лютеїну, який захищає від вікової дегенерації жовтої плями і утворення катаракти.

Читайте також: Лікарі назвали найкорисніші продукти для мозку

4. Захист від раку. Каротиноїди і лютеїн, що містяться в авокадо, мають здатність зупиняти розвиток простати і раку молочної залози. Зміст олеїнової кислоти в плоді також може знизити ризик захворювання на рак.

5. Користь для серця і артеріального тиску. Високий вміст жиру в авокадо допомагає підтримувати здоров'я серця і знижувати кров'яний тиск. Також корисно для серця високий вміст в плоді вітаміну В6 і фолієвої кислоти.

Крім того, авокадо – відмінне ласощі для людей, які страждають на цукровий діабет: цей плід містить менше 1,5% цукрів, зате багато вітамінів і мікроелементів, корисних для здоров'я і зміцнюють імунітет.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook