Вночі 9 червня в результаті ДТП автомобіль Mercedes Sprinter, який перевозив інсектицид "Нурел Д", перекинувся на березі ставка, що впадає в притоку річки Рось в селі Збаржівка Погребищенського району Вінницької області. Про це повідомляє регіональний офіс водних ресурсів річки Рось.

Читайте також: 16 постраждалих, 5 пошкоджених авто: масштабна ДТП сталась на Львівщині (відео)

"Забруднення р. Рось в с.Збаржівка Погребищенського району Вінницької області 09.06.2019 Вночі 09.06.2019 року, в результаті ДТП, автомобіль Мерседес "Спринтер", який перевозив інсектицид "Нурел Д", перекинувся на березі ставка на притоці р. Рось в с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області.

Нез’ясована кількість інсектициду потрапила в притоку р. Рось, на відстані близько 5,4 км до гирла.

На даний час проводяться роботи органами ДСНС по вилученню із водного об’єкта контейнерів із даним препаратом.

РОВР річки Рось повідомив органів ДСНС, органів місцевого самоврядування, водоканалів, які можуть потрапити в зону можливого забруднення.

Просимо громадян утриматись (тимчасово) від загального водокористування русловими водними об’єктами на р. Рось (купання, плавання на човнах, любительське і спортивне рибальство, водопій тварин, забір води з водних об'єктів без застосування споруд або технічних пристроїв)", – інформує Регіональний офіс водних ресурсів річки Рось.

Читайте також: Mercedes на "бляхах" влетів у новобудову – водій помер, пасажири в лікарні (відео)

"Відбулося засідання комісії виконавчого комітету міської ради з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, на якому було прийнято рішення 09 червня з 23.00 тимчасово припинити водопостачання. З 10 червня забороняється вилов риби, купання та випас худоби в акваторії річки Рось.

Прошу мешканців з розумінням поставитись до ситуації та зробити запаси води. Водопостачання буде відновлено, коли матимемо гарантовано позитивну експертизу якості води. Інформація буде оновлюватись", – повідомив міський голова Білої Церкви Геннадій Дикий.

За інформацією спільноти dtp.kiev.ua пестициди були краденими.

"Хлопці крали пестициди, потрапили в ДТП на мікроавтобусі і, намагаючись приховати сліди, підпалили транспортний засіб: уточнена інформація щодо екологічної катастрофи Рось, район Білої Церкви", – йдеться у дописі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook