22 лютого в Україні закінчується пільговий період на розмитнення, і багато хто вважав, що до цього терміну буде розмитнена левова частка авто на єврономерах – приблизно 200-300 тисяч, – однак в реальності легалізували поки 40 тис. машин (а залишилося-то менше місяця).

Читайте також: На Волині щодня оформлюють понад 600 авто, які ввозять з-за кордону

Про це повідомляє Автоцентр.

Разом з тим розмитнити авто в принципі можна буде до 24 травня (після 22 лютого вже без 50-процентної знижки), після чого поліція обіцяє нещадно штрафувати. Природно, виходячи з цих цифр зрозуміло, що багато євробляхерів не поспішають з переведенням своїх авто в українське правове поле і ризикують заробити величезні штрафи, тому в Авто Євро Силі дали рекомендації, як їх можна уникнути.

Власне, в цих рекомендаціях немає нічого нового – складаються вони наступних очевидних пунктів:

Варіант 1. Пройти розмитнення і заплатити всі податки.

Варіант 2. Залишити авто за кордоном. Це для тих, хто не має коштів на розмитнення і внесення застави при перетині кордону.

Ще один варіант – кинути машину в лісі/дворі/на пустирі (що є, звичайно, катастрофою). Розібрати авто, нагадаємо, не вийде, оскільки за це передбачений штраф в розмірі 170 тис. Грн.

Разом з тим глава комітету з питань податкової та митної політики ВРУ Ніна Южаніна повідомила, що пільговий період продовжувати не будуть ні за яких умов. "Ніякого повороту подій не може бути. Норми приймалися дуже складно.

Читайте також: В Україні різко впали ціни на "євробляхи"

Важко було знайти компроміс з людьми, які були категорично проти надання пільг. Ті, хто хоче розмитнити авто, в встановлені законом терміни встигне це зробити. Ніяких розмов про продовження, перенесення або зміни цих термінів бути не може", – зазначила парламентарій.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter