Попри гучні заяви політиків Україна продовжує активну торгівлю з країною-агресором. Щороку збільшується кількість автомобілів, які імпортують з Росії. І що найцікавіше дуже багато автомобілів, які виготовляє країна-агресор закуповують для своїх потреб – за бюджетні кошти державні установи.

Читайте також: Купляти запчастини у агресора – це нонсенс і великий стрес для суспільства, – Олександр Шевченко

У березні цього року Овруцьке спеціалізоване лісове господарство за державні півмільйона купило автомобіль УАЗ. УАЗ – автомобіль, який виготовляють у Росії на Ульяновському автомобільному заводі.

А от Коцюбинська селищна рада, що на Київщині оголосила тендер на купівлю автомобіля ГАЗ – Газель. Очікувана вартість закупівлі – 700 тисяч гривень. ГАЗ – російський автомобіль, який виробляється на Горківському автомобільному заводі.

Наріївська сільська рада у березні цього року купила ЛАДУ за 350 тисяч. Автомобіль Лада виробляє російська автомобілебудівна компанія АвтоВаз у місті Тольятті.

Читайте також: Голова Волинської ОДА Савченко пояснив, чому купляти у Росії контрабанду – це нормально

І таких прикладів закупки російських автомобілів за державні кошти – безліч. Лише за ці три російські авто з державного бюджету України заплатили більше ніж півтора мільйона гривень.

А що ж дивного. Попри те, що окремі депутати пропонували повністю заборонити імпорт Російських автомобілів в Україну – їх пропозиція не була почута. Нардепи наголошували, що за 7 місяців 2018 року з РФ в Україну було імпортовано транспортних засобів на $59 млн. Уявіть скільки на цьому заробила країна-агресор. Заборони немає тож нові автомобілі з Росії без проблем завозять і продають. Ось і у Луцьку є автосалон де збувають новенькі ЛАДИ.

Дивуватися немає чому – Навіть полтавська поліція зимою 2017 року закупила автомобілі ЛАДА 2121 відомі як "Нива". Тоді, до слова, офіційним дилером цих російських автомобілів була корпорація "Богдан", яка належала бізнес-партнеру Петра Порошенка – Гладковському. АвтоВаз, президентський "Богдан", АІС і ще деякі корпорації були стратегічними партнерами у продажі автомобілів з Росії.

Уряд розірвав договір про економічну співпрацю з Росією. Президент підписав закон про припинення дії договору дружби з країною агресором. Однак Україна і надалі успішно торгує з Росією.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook