30-31 січня 2019 року у Волинській області розгорівся гучний скандал через підпал сільгосптехніки сім'ї Юрія Семенюка – голови Підгайцівської ОТГ. Через "спалений трактор" очільник Волинської ОДА Олександр Савченко здійняв гвалт і ледь не просив у президента Петра Порошенка оголосити воєнний стан у області. До розслідування підпалу губернатором були залучені навіть столичні правоохоронці.

Читайте також: Рік Савченка на посаді голови Волинської ОДА: як оцінюють роботу губернатора депутати облради

Окрім того, Олександр Савченко дозволив собі звинуватити політичних конкурентів – УКРОП – у серії підпалів майна на Волині за останні кілька років. Звинувачення виявились абсолютно безпідставними і мали під собою суто політичне підгрунтя та носили замовний характер.

Голова ОДА пішов на необдуманий крок: оголосив війну УКРОПу і заявив, що покінчить з підпалами на Волині. Справи паліїв він взяв під особистий контроль. За це губернатора дійсно можна похвалити, адже він хоч в чомусь взяв на себе відповідальність і пообіцяв покінчити з криміналом у краю. Але, на жаль, нічого у цьому напрямку так і не зробив.

Читайте також: Підпал у Підгайцях: помста УКРОПу чи приборкання норовливого голови

Лучани жартують з роздутої губернатором ситуації зі спаленим трактором, адже Савченко оголосив розслідування цього інциденту ледь не своєю головною місією.

Впродовж наступних місяців на Волині автівки стабільно горіли. Зокрема, невідомі здійснили підпал дорогого позашляховика ковельського бізнесмена (6 лютого 2019 року), у Луцьку  раптово спалахнули машини сім'ї адвокатів (11 березня 2019 року).

11 березня Олександр Савченко нагадав про себе публікацією у facebook із заявою про те, що знову бере справу під особистий контроль і т. п. Також він відзначив, що підозрювані у підпалі сільгосп техніки в Підгайцях вже затримані. При цьому жодних повідомлень від правоохоронців про затримання підозрюваних не було.

Як бачимо, слова губернатора Савченка розбігаються з діломі реальністю. Бере він щось під особистий контроль чи не бере – як виявилось, різниці абсолютно ніякої немає.

Це говорить лиш про небажання чинного очільника Волинської ОДА вирішувати нагальні проблеми краю і доводить, що він опинився на посаді з однією метою – дискредитувати політичних опонентів Петра Порошенка і забезпечити йому максимальний результат на президентських виборах у будь-який спосіб.

Втім і тут у Олександра Савченко "не пішло". Перетягнути прихильність від політичних опонентів на бік Петра Порошенка та БПП йому не вдалося. Чинного президента на Волині не сприймають, що довели так звані "Томос-тур" та "Порох-тур".

Віталій Іщук

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook