Не тільки Луцьк намагається навести лад з ринками та незаконно встановленими МАФами. Уже кілька років у Києві ведуть війну з металевими контейнерами, які повиростали у столиці, мов гриби після дощу. І хоч власники кіосків протестують проти їх знесення, міська влада неодноразово застосовувала техніку для примусово демонтажу ринків. А дії влади кияни зачасту підтримують, – пише ІА "Волинські новини".

Читайте також: Громадська рада Луцька підтримала рішення про перенесення ринку

У 2016 році в Києві силоміць демонтували незаконний ринок секонд-хенду на території Академмістечка. Зокрема, йдеться про великий павільйон, де відбувалася торгівля.

Незважаючи на те, що ця точка була дуже популярною серед жителів (тут завжди повно народу), пише видання Сегодня, більшість людей демонтаж підтримують і просять прибрати й інші кіоски, які заважають нормально пересуватися.

"Прохання розібрати завали МАФів біля входів в метро з боку Novus і біля зупинок громадського транспорту. У годину пік там неможливо пройти", – просить киянка Олена. "Молодці! Візьміть ще й наливайку – вона за 10 метрів від цих МАФів", – пише Кирило Миронов.

Згідно з інформацією Департаменту земельних ресурсів КМДА, використання даної земельної ділянки відбувалося не за її цільовим призначенням. У 2004 році територія була надана для будівництва торгівельного центру, а по факту на ній розвивали свою діяльність незаконно встановлені тимчасові споруди без відповідних внесків до міського бюджету.

Читайте також: Контейнери у Ватикані та Парижі: Луцькрада потролила базарників (фото)

У грудні 2017 року в Дарницькому районі Києва через демонтаж забудови Дарницького ринку протестувальники перекрили дорогу від залізничної станції "Дарниця" у напрямку вулиці Бориспільської. Як повідомляло видання Прямий, під час демонтажу було знищено декілька десятків магазинів. В той же час, були демонтовані МАФи у підземному переході на вулиці Севастопольскій – залишилось лише 5 магазинів. Продавці переконували: жодних попереджень не отримували, тож товар і обладнання забрати не змогли до того, як спецтехніка все потрощила.

Так само в грудні 2017-го комунальне підприємство "Київблагоустрій" знесло торгові точки на Севастопольській площі. Роботи з демонтажу розпочалися о 4 ранку.

Представники громадського сектору заявляли, що про ці роботи ніхто не попереджав, відтак орендарі не мали змоги забрати товар і обладнання. Натомість виконувач обов'язків директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв у коментарі Громадському повідомив, що власників торгових приміщень заздалегідь попередили про майбутнє знесення.

"Власників попередили давно. Інше питання, що вони могли не попередити орендарів", – зазначив він.

Читайте також: Поліція не повертає вилучену техніку, через що міський бюджет несе втрати

Влітку 2018-го у столиці знесли торгові кіоски на Троєщині. Про знесення ринку "Фестивальний", інформує видання Depo.Київ, повідомляли за три дні. Проте для людей це все одно стало несподіванкою.

А у січні 2019 року незаконний ринок знесли на вулиці Мілютенко, повідомляє Depo.Київ.

"Два дні пішло на демонтаж "Київблагоустроєм" великої низки незаконних ТС, що на Мілютенка, 34. Разом – десь до 14 споруд. Всі вони об'єднані в тамтешній ринок на кшталт 90-х років. Подивіться на фото: там зупинився час", – сказав виконувач обов’язків директора КП "Київблагоустрій" Андрій Андрєєв.


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook