Так виглядає, що днією з ключових тез президентської кампанії пана Порошенка буде внесення змін до Конституції Украіни щодо декларування курсу на вступ до НАТО та Євросоюзу. Це звичайно важливо, але на мою, думку, якщо у політика основною метою діяльності є – ЛЮДИНА, то більш нагальним для мільйонів украінців є питання щодо виключення з Конституціі статті щодо безплатності медицини. Адже ні для кого уже не є секретом (крім можливо самого гаранта та ще декількох сотень високопосадовців, яких обслуговують спецлікапні), що ніякої безплатноі медицини у нас немає, як немає і спрямованоі на допомогу простому люду медичної реформи. Я згоден з Іриною Констанкевич, що та реформа первинноі ланки медицини , яку проводить Уляна Супрун, особливо в сільській місцевості веде не до оздоровлення, а до вимирання націі. Яке може бути лікування сільських мешканців через інтернет, коли навіть не в усіх медичних закладах Луцька є інтернет... І яка роль сімейного лікаря? Тому на мою думку, для села більш потрібні мобільні пости екстренноі медицини, які нададуть першу допомогу, а також потрібно розвивати профілактичну медицину, як це є у розвинутих країнах, – написав у Фейсбук депутат Волиньради Михайло Імберовський.

Читайте також: Зловживання владою та бізнес у Росії: нардепи вимагають у Президента публічної відповіді

І ще одне питання, яке впирається в статтю Конституціі, щодо безплатності медицини – це так звані благодійні внески, цими словами сором'язливо називають плату за надання медичних послуг, у нас же коштів медичноі субвенціі вистачає практично лише на зарплату медикам та оплату комунальних послуг, втім їх теж вже хочуть перекласти на місцеві бюджети. 

То ж чи не простіше Міністерству охорони здоров'я визначити перелік платних послуг, що надаються хворим і розмістити його на сайтах, щоб пацієнт не гадав в якій лікарні скільки за що заплатити. 

Читайте також: "Це початок кінця Порошенка": Шевченко виступив у ВРУ щодо замовних обшуків в Буковелі

От тільки не вистачає чинному гаранту та народним депутатам із більшості політичноі волі не займатись популізмом, а прийняти нехай і не популярні, але такі необхідні для людей зміни?..

Схоже, що ці зміни робитимемо вже із Олександром Шевченком, адже у своїй програмі він чітко говорить про необхідністьвпровадження в Україні страхової медицини і я його повністю підтримую!

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter