Компанія українського бізнесмена-утікача Сергія Курченка позбулася статусу єдиного постачальника вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Читайте також: Суд заарештував медіахолдинг Курченка

Про це повідомляє Новое время з посиланням на РБК.

Поінформовані джерела повідомили, що підконтрольні Кремлю окупаційні "адміністрації" з 1 листопада 2019 року дозволили іншим трейдерам вивозити вугілля.

Вугільним шахтам дозволили постачати вугілля іншим торговельним компаніям, але "на умовах не гірше, ніж у компанії Курченка", – заявили співрозмовники РБК.

Нагадаємо, що підконтрольна бізнесменові Сергію Курченку компанія Газ-Альянс стала єдиним постачальником вугілля з окупованих територій Донбасу в березні 2018 року.

За даними ЗМІ, до квітня 2019 року йому вдалося легалізувати саме існування копанок, нелегальних кустарних шахт на тимчасово окупованих територіях ОРДЛО.

Читайте також: Фонд гарантування вкладів ліквідував відомий банк

Сергій Курченко, який раніше розвивав бізнес в Україні, після втечі колишнього президента Віктора Януковича втік до Росії.

Як повідомлялося, 30 травня 2017 року Сергієві Курченку було повідомлено про підозру у скоєнні низки злочинів, серед яких – створення злочинної організації, ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, зловживання службовим становищем, легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом тощо. 7 березня Печерський райсуд Києва задовольнив клопотання Генпрокуратури та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook