У мережі активно поширюється відеоролик про візит президента Петра Порошенка до Луцька у рамках "Томос-туру". У сюжеті зображена святкова атмосфера і велика кількість подяк "гаранту" від волинян біля Свято-Троїцького собору у обласному центрі.

Читайте також: "Порошенку самому не огидно?": реакція волинян на візит президента

Втім гарна картинка є суцільним замилюванням очей, адже насправді на зустріч з президентом добровільно-примусово були звезені бюджетники з усієї області, а жоден рядовий лучанин або представник ЗМІ був позбавлений права задати президенту дійсно актуальні запитання, які насправді турбують волинян.

Замість відповідей на запитання про незаконну вирубку лісів і їх продаж закордон, про нелегальний видобуток бурштину, про блокування у Верховній Раді пропрезидентською партією БПП виборів міського голови Луцька, через що обласний центр вже не перший рік не може використаті усі можливості для розвитку, незважаючи на старання чинної більшості у міськраді, Петро Порошенко прочитав усім лекцію про надважливість Томосу, примарні здобутки у економіці, геополітиці  тощо.

Читайте також: Цілували руки: у Волинському соборі славили не Бога, а Порошенка (відео)

Насправді ж президент та його представник у Волинській області Олександр Савченко, а до того Володимир Гунчик, не тільки не вирішили нагальні питання  області, через які бюджет недоотримує десятки мільйонів, а й суттєво погіршили ситуацію у всіх проблемних сферах.

Волиняни сприйняли візит Петра Порошенка, як його передвиборну агітацію з використанням адмінресурсу, а всі його виступи на Волині – як звичайнісінький популізм. Відтак обурення вірусним відеороликом Адміністрації президента, який окупував всі волинські спільноти у facebook, виглядає цілком логічним і передбачуваним.

Светлана Вознюк: "Ви що там всі обкурились, ви кому радієте? Пенсія 1500, а комунпослиги мінімум 1800? Алло, отямтеся!!!"

Наталка Павлік: "Люди, та перестаньте це показувати!!! Ну був, ну привіз, ну облизали йому руки, все!!! Поїхав уже!!! Майте совість!!! На всіх стічках те саме!!! Сто раз бачили, ціни не впали, газ не подешевшав, зарплати, пенсії не збільшились!!!Досить на ідола молитись! Фу, фу і ще раз фу!!!!"

Liudmila Pasik: "Люди не розуміють,що це не для них стараються,це просто черговий піар хід президента.Церква відокремлена від держави,це ми ще вчили в молодших класах!Бог на небі він все бачить!"

Людмила Козак: "А чому дають по тисячу гривень людям з сіл Волинської області і записують коди та серію паспорта і щоб голосували за Порошенка.Придурки... То гречкою підкупляли,а тепер грішми.І вівці ідуть.Знає добре,що то кінець.Що йому ті гроші накрав і швиряється.І коли вже буде порядок і чесність в тій країні."

Аліна Жгутова: "Що за народ... Сьогодні зустрічають так щасливо, з посмішкою, фотографуються, мало руки не цілують... А що завтра?? І далі будуть скаржитися на погане життя, мізерні зарплати, відсутність робочих місць і так далі... Люди, схаменіться, ви ж бо зрадники..."

Таня Іванова: "Оскара Порошенку вручити за найкращий сценарій.... Все ніби так реалістично без охорони... Тьфу..."

Олена Мартинюк: "Охорони було більше ніж звичайних людей..."

Микола Галета: "Плювати йому в харю потрібно, а не руку тиснути..."

Танюшка Бондарук: "Зустріч з президентом – показуха !!! Ще забули "червону доріжку" застелити."

Наталія Герасимюк: "Люди добрі,схаменіться!!! За які такі заслуги ви кричите йому слава??? За те, що у нас ще й досі війна, за те що прості люди не живуть, а виживають, за те що він знищує нашу країну і заодно її народ??? За що ж ви його так зустрічаєте? Ганьба..."

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter