Сьогодні, Луцька міська рада скасувала містобудувні умови. Отже, добудови на проспекті відродження оргового центру до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області та руйнування парку не буде.

Читайте також: Затвердили умови оплати праці мера Луцька

Про це стало відомо 17 грудня під час засідання 1-ї сесії Луцькради, пише ІА Волинські новини.

Варто зазначити, нещодавно міський голова Ігор Поліщук повідомив, що Федерація профспілок Волинської області планує добудовувати до Навчально-методичного центру профспілок Волинської області у Луцьку торговий центр. На його думку, це спотворить вигляд будівлі, а також погіршить ситуацію із унікальним сквером, що знаходиться поряд.

Директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко розповіла, що у зв’язку з суспільним резонансом міський голова доручив юридичному департаменту провести аналіз містобудівних умов та обмежень. За результатом аналізу підготували відповідний проєкт рішення.

"Були виявлені порушення законодавства, зокрема забудовник не мав речових прав на земельну ділянку, на якій планувалося будівництво. Також не було враховано рішення міської ради від 22 липня 2020 року щодо розроблення проєктів детальних планів, адже план розроблений не був", – зазначила Наталія Юрченко.

Читайте також: Хто став старостами сіл, які приєднали до Луцька (прізвища)

Депутат Юрій Моклиця поцікавився, чому ця ситуація не розглядається в суді. Ігор Поліщук відповів, що поки справа розглядатиметься в судах, то добудову вже можуть побудувати та ввести в експлуатацію.

Також Ігор Поліщук наголосив, що приміщення профспілок та територія поруч має певне історичне значення, адже його висадив колишній голова міськвиконкому Іван Фурів.

"Там унікальні породи дерев у хорошому стані. Ми замовили проєкт на облаштування скверу. До кінця січня він буде готовий і ми оголосимо тендер. Також я підтримую це рішення, адже було виявлено чимало порушень", – зазначив Ігор Поліщук.

Розглянувши відповідний проект рішення, обранці громади вирішили скасувати містобудівні умови та обмеження для проєктування об’єкта будівництва "Реконструкція з добудовою навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр-ті Відродження, 24 у м. Луцьку" та наказ управління містобудування та архітектури міської ради "Про затвердження містобудівних умов та обмежень для проєктування об’єкта будівництва "Реконструкція з добудовою навчально-методичного центру профспілок Волинської області на пр-ті Відродження, 24 у м. Луцьк".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook