Президент Володимир Зеленський анонсував кадрові рішення для голів обласних держаних адміністрацій після завершення боротьби зі спалахом коронавірусної хвороби COVID-19. Про це глава держави заявив на підсумковій пресконференції до першого року президентства, пише "Українська правда".

Читайте також: Стартова смуга: як минув перший рік президентства Володимира Зеленського (наживо)

"Що стосується РДА. Навіть не всіх голів РДА ми ще змінили. Більшість РДА ще за часів іншої влади, це довгий процес. В РДА ще є колишні люди – їх знову будуть перезавантажувати.

Була прекрасна програма "Ліфт". Фьодоров набрав дійсно фахівців через "Ліфт" – потім знайшли "ключик" до "Ліфта" і нам туди, вибачте за таке слово, засунули дуже багато людей, які були при владі раніше. Тому з "Ліфтом" у нас були проблеми", – сказав президент.

Володимир Зеленський зазначив, що всі висновки по голам обласних державних адміністраційних будуть після того, як закінчиться епідемія.

"Наприклад, я навіть не думав, що у нас такий сильний чернівецький губернатор. Там найскладніша ситуація через хворих. Він – один із найкращих. Тобто ця інфекція нам показує, які захворювання у нас є в держапараті.

Читайте також: Залякування та відкати: чиновника Волинської ОДА звинувачують у тиску на керівників інтернатів

Одразу після COVID будуть рішучі кроки, а зараз цього не можна робити. Я не можу зараз звільнити якогось губернатора – я просто боюся, що там завалиться весь процес", – сказав президент.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook