У водія "Інфініті", який спричинив смертельну ДТП у Луцьку, після 6 годин з часу аварії в крові виявили 0,36 проміле алкоголю. Він рухався зі швидкістю не менше 120 км/год. 

Читайте деталі: П'яний чоловік речниці Волинської поліції спричинив смертельну аварію (відео)

Керівник слідчого управління Олександр Климовський 29 вересня під час брифінгу в ГУЕП Волині зазначив, що аварія набула суспільного резонансу, та нагадав про обставини ДТП, пише ІА "Волинські новини".

Так, було встановлено, що обидва водії допустили порушення Правил дорожнього руху: водій "Фольксвагена" виїхав на смугу зустрічного руху, не впевнившись у безпечності свого маневру, а водій "Інфініті" був напідпитку та перевищив допустиму швидкість.

У результаті аварії постраждали три особи: пасажирка "Інфініті" та двоє пасажирок "Фольксвагена", одна з яких померла внаслідок отриманих травм.

"На момент огляду місця події ми не змогли з’ясувати, на якій відстані був здійснений маневр, бо покази свідків різнилися. Тому відразу не було прийнято рішення про затримання. Станом на сьогодні ми знаємо більше", – сказав він.

Так, вчора будо досліджено автомобілі, призначена технічна експертиза, встановлено свідка, який бачив подію з початку до кінця, було проведено теж слідчий експеримент. Результат технічної експертизи, за якою буде висунуто звинувачення, буде відомо згодом.

Також правоохоронці отримали відео, які допомогли з’ясувати швидкість "Інфініті". Машина рухалася зі швидкістю не менше 120 км/год.

Окрім того, керівник слідчого управління повідомив, що водій "Інфініті" Роман Бузулук відмовився проходити експертизу на наявність алкоголю в крові. Тому аналіз крові йому зробили примусово, але лише о 4-й ранку. Аналіз показав наявність 0,36 проміле в крові, тож на момент аварії цей показник був набагато вищим.

Читайте також: Крім потерпілих у смертельній аварії, до луцької лікарні доставили ще трьох травмованих у іншій ДТП

Також поліціянт підтвердив те, що речниця поліції Ольга Бузулук була учасницею ДТП. Вчора вона була допитана, її свідчення лягли в основу провадження.

Окрім того, вона постраждала у результаті аварії та з місці ДТП її було доставлено в лікарню.

"Ми не ставимо акцент на пасажирах, а ставимо акцент на водіях. Для неї без наслідків це не минеться, будуть прийняті рішення", – наголосив Олександр Климовський.

Він додав, що в Ольги Бузулук нетяжкі тілесні ушкодження, зараз вона перебуває на лікарняному. Її не відсторонили.

Олександр Климовський додав, що після результатів експертизи протягом доби буде висунуто підозру. Зараз ніхто не затриманий.

Як повідомила Ольга Бузулук, вона справді була в автомобілі, яким у стані сп’яніння керував її чоловік. Окрім того, він рухався зі значним перевищенням швидкості, однак, як зазначає пані Ольга, вона не могла вплинути на його протиправні дії.

"Наступного ж дня я надала правдиві свідчення з приводу аварії і всіляко сприяю слідству в розслідуванні причин ДТП та жодним чином не захищаю чоловіка. Я завжди була, є і буду на боці Закону, тому що репутація органу, де працюю, і моя особиста репутація є для мене пріоритетом.

Ніколи не сприйму того факту, що мій чоловік керував нетверезим і що це стало однією з причин цієї летальної аварії. Морально мені зараз дуже тяжко. Висловлюю щирі співчуття рідним загиблої, розумію, яка це непоправна втрата для них. Прошу представників медіа не спекулювати на моєму сімейному житті та відділяти особисте від професійного", – зазначила вона.

Читайте також: У Луцьку на пішохідному переході автомобіль збив дівчину, потерпілу госпіталізували

Нагадаємо, у результаті аварії на перехресті вулиць Потебні-Гнідавської 27 вересня загинула 47-річна жінка. ДТП трапилася після 22-ї години. Зіткнулися Volkswagen Passat та Infiniti.

47-річна пасажирка Volkswagen Passat померла в кареті швидкої допомоги, інша пасажирка легковика, лучанка 1981 року народження, з діагнозом закритий перелом кісток тазу госпіталізована в травматологічне відділення лікарні. Поліція підтвердила, що один із водіїв був п’яний. Як кажуть очевидці, саме водій білого Infiniti – винуватець ДТП.

Згодом стало відомо, що за кермом автомобіля Infiniti був п’яний чоловік речниці поліції Волині Роман Бузулук.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили смерть потерпілого або заподіяли тяжке тілесне ушкодження).

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook