Вічний чемпіон світу WBC і мер Києва Віталій Кличко все ж вийде у ринг, аби провести бій проти екс-абсолютного чемпіона світу Леннокса Льюїса. 

Читайте також: Усик потрапив у топ-10 найкращих боксерів світу

Поєдинок відбудеться під час 56-го конгресу WBC, який вперше в історії приймає Київ – з 30 вересня до 5 жовтня. Це буде виставкова зустріч, яка відбудеться в рамках благодійного аукціону, повідомляє "ТСН".

Сам бій запланований на 2 жовтня у Палаці спорту. Про це розповіла віце-президент Національної ліги професійного боксу України Аліна Шатєрнікова в ефірі радіо Новое время.

"Обидва бійця зійдуться в рингу. Леннокс Льюїс свою участь в конгресі підтвердив, зараз ми узгоджуємо всі нюанси цього поєдинку, тому або в рамках вечора боксу 2 жовтня у Палаці спорту, або ж на іншому майданчику, але ці дві легенди в Києві в рингу стоятимуть один навпроти одного.

Зараз з'ясовуємо в обох, хто в якій формі, для того, щоб визначити кількість раундів в цьому бою", – сказала Шатєрнікова.

Читайте також: Відомий український боксер кинув виклик Лукасу Матісса

Нагадаємо, Кличко та Льюїс зустрічалися 21 червня 2003 року. Драматичний поєдинок, пізніше визнаний "боєм десятиліття в надважкій вазі", був зупинений лікарем через розсічення у Віталія.

На момент зупинки українець вигравав на картах всіх трьох суддів з рахунком 58:56. Одразу після бою Леннокс пообіцяв Віталію матч-реванш, але не дотримав свого слова і через кілька місяців оголосив про завершення боксерської кар'єри.

Зазначимо, що на конгрес WBC прилетять близько 700 учасників конвенції з 160 країн світу. Серед них будуть чинні чемпіони світу, легендарні боксери минулого, президенти федерацій країн-членів WBC, рефері, спортивні менеджери і функціонери.

На захід запрошені такі легенди боксу: Майк Тайсон, Евандер Холіфілд, вже підтвердили свою участь Ріддік Боу, Хуліо Сезар Чавес і інші легендарні чемпіони. 

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter