Гаряча вода добре впливає на шкірні покриви, розширює пори, швидко видаляє бруд і надлишок сала. Але перебувати в такій воді потрібно не більше 10-15 хвилин, адже ефект від прийому ванни буде прямо протилежним. Повідомляє lenta.ua.

Читайте також: Маленька волинянка потребує допомоги небайдужих людей для боротьби зі страшною хворобою

Медики стверджують, що перш за все страждає серце, особливо якщо область грудей довго занурена в гарячу воду. З'являється збільшене серцебиття, може відбуватися збій серцевих ритмів. 

Тривале розширення судин через гарячої води знижує загальний кров'яний тиск, і для людей, які страждають гіпотензією, це може закінчитися непритомністю. Беручи тривалу гарячу ванну, людина з нормальним або підвищеному тиском як мінімум може страждати запамороченням.

Більш того, людська шкіра володіє захисним шаром, який змивається навіть теплою водою, а в гарячій ванні це відбувається ще швидше. У підсумку, шкіра на деякий час втрачає свої бар'єрні властивості, і людина відразу після ванни стає беззахисною перед багатьма бактеріями та інфекціями. А ще гаряча вода піддає шкіру великої термообробці, і в результаті вона починає швидше старіти, особливо на обличчі, кистях рук і шиї.

Читайте також: В Україні заборонили ліки від смертельної недуги

Також дуже часто мити голову шкідливо. При нормальній жирності волосся в середньому мити голову потрібно два рази в тиждень. Щоденне миття пересушує шкіру і призводить до виникнення проблем з нею.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook