Від 11 січня частина волинських шкіл – на дистанційному навчанні. Через тиждень решта навчальних закладів також перейдуть на цю форму.

Читайте також: Локдаун в Україні в січні: як працюватимуть дитсадки, школи та ВНЗ

Про це повідомила очільниця управління освіти і науки Волинської облдержадміністрації Людмила Плахотна, пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, з 8 січня в Україні впроваджений "новорічний локдаун". У цей період заборонено учням відвідувати навчальні заклади (крім дошкільних). Оскільки новорічні канікули в деяких школах закінчилися вже цього тижня, то учні перейшли на дистанційну форму навчання.

"Уже з цього понеділка більшість шкіл на Волині розпочали навчання дистанційно, а з наступного понеділка канікули завершаться у решті шкіл, у тому числі й міста Луцька", – розповіла Людмила Плахотна.

З її слів, усі волинські школи сьогодні забезпечені доступом до Інтернету, щоб можна було викладати дистанційно, проте є інший бік проблеми: не всі учні вдома мають доступ до мережі.

Читайте також: Як навчатимуться учні у школі на Волині під час локдауну

"У 2019 році ми отримали державну субвенцію, і всі школи підключили до Інтернету. Щоправда, є ситуації, коли не кожна дитина має вдома Інтернет і не кожна дитина має ґаджет. Є, наприклад, багатодітні сім’ї, де на кожну дитину планшетів, ноутбуків чи телефонів і не накупиш. Тому є завдання, які в телефонному режимі передаються чи по вайберу.

Кожен педагог шукає можливості спілкування з конкретною дитиною. В цьому році десь на державному рівні обговорюється питання щодо нової цільової субвенції на придбання персональних пристроїв дітям, в яких є гостра портреба. Але ще немає ані коштів, ані порядку, тому про це зараз говорити я не можу", – пояснила вона.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook