Уже кілька днів на українсько-польському кордоні на митному посту Ягодин-Дорогуськ у заторах простоює понад тисяча вантажівок. Така ситуація – і з українського, і з польського боку.

Читайте також: Одна із європейських країн внесла Україну в "червоний" список: в'їзд – заборонений

Аби доїхати до шлагбауму на пункті пропуску Ягодин–Дорогуськ, водії фур змушені простоювати обабіч траси по три доби. З українського боку черга розтягнулася на 10 кілометрів, йдеться в сюжеті ТСН.

Непроста ситуація і з польського боку. Як розповіли водії, які в’їжджають в Україну, черга там ще більша і становить близько 20 кілометрів.

Поза чергою слідують порожні фури та вантажівки з товаром, що швидко псується. Решта ж більше стоїть, ніж їде. Як нарікають водії, інколи їхні автомобілі не просувають ні на метр по кілька годин.

"Більше часу проводиш на кордоні, ніж у дорозі. У місяць вісім-дев’ять діб я стою на кордоні. Уявіть. І за це ж мені ніхто не платить", – розповів один із водіїв фур.

Читайте також: Уряд назвав обов’язкові заборони на період карантину

Як пояснюють на митниці, працюють у штатному режимі, пропускна спроможність не зменшилася – за зміну проїжджають 200 транспортних засобів. Такі черги, як кажуть, сформувалися через вихідні, коли транспорту зазвичай більше, ніж у будні. Ще одна причина черг – ремонт пасажирської смуги з польського боку.

"Усі автомобілі проходять лише через одну смугу пропуску", – зазначив речник Волинської митниці Віталій Лопошук.

Та водіїв пояснення не втішають, адже авто розжарюються на сонці, запаси їжі закінчуються, а умови очікування польові.

На митниці ж сподіваються, що пункт пропуску почне розвантажуватися уже відсьогодні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook