Чим менше заробляють польські працівники, тим більше вони бояться, що через наплив українців їхні зарплати не підвищуватимуть.

Читайте також: У Німеччині затримали злочинне угруповання, яке займалося працевлаштуванням українців

Про це свідчать результати останнього дослідження “Барометр трудової імміграції”, яке підготувала компанія Personnel Service, повідомляє YAVP.PL.

Гальмування зростання зарплат через наплив українців побоюються аж 33% польських працівників. Майже половина (46%) з них, це ті, хто заробляють не більше 2-х тисяч злотих нетто на місяць. Водночас серед поляків, чий місячний дохід складає від 4-х тисяч, лише 18% таких, що бояться затримки росту зарплат через українських працівників.

Натомість 63% опитаних переконані що працевлаштування українців ніяк не впливає на розмір зарплат у Польщі. А 90% вважають, що трудові мігранти не є загрозою для втрати роботи.

Читайте також: Українських заробітчан чекають зміни: у Раді зареєстрували проєкт закону

Дослідження також показало, що понад 70% польських роботодавців працевлаштовують українців на посади нижнього щабелю - фізична праця, яке не вимагає певної кваліфікації. На посади середньої ланки, де вимагається професійна кваліфікація, українців бере на роботу кожна п'ята фірма в Польщі.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook