На Львівщині у зв’язку з так званим італійським страйком польських контрольних служб на кордоні з Польщею у чергах 860 автомобілів.

Читайте також: Масові протести у Польщі паралізують рух на кордоні з Україною

Про це пише прес-служба Державної фіскальної служби України.

"Сьогодні, 25-го вересня, станом на 12:00 у пунктах пропуску Львівської області на українсько-польському кордоні утворились черги загалом з 400 легкових та 460 вантажних автомобілів", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що найбільші черги зібрались у пропускних пунктах "Рава-Руська – Гребенне" (150 пасажирських та 90 вантажних транспортних засобів), "Краковець-Корчова" (120 пасажирських та 210 вантажних) та "Шегині – Медика" (80 пасажирських та 160 вантажних). Значно менше накопичення транспортних засобів у пунктах пропуску "Грушів – Будомеж" (30 пасажирських) та "Смільниця – Кросценко" (20 пасажирських). У пункті пропуску "Угринiв – Долгобичув" черг немає.

Читайте також: За останніх 10 років карту поляка отримали понад 100 тисяч українців

Однією з причин накопичення транспортних засобів є так званий тихий страйк польських контрольних служб на кордоні. Рух на польсько-українському кордоні зростає нечуваними темпами. З січня по серпень поточного року його перетнуло майже 14,5 мільйонів осіб. Співробітники Прикордонної служби, серед іншого, вимагають збільшення зарплат.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter