На Волинській митниці, яка пропустила вантажівку з Apple iPhone на 40 мільйонів, провели обшуки.

Читайте також: За викриття корупціонера у Волинській ОДА пропонують винагороду

Про це повідомляється на сторінці Police Control Ukraine у соцмережі Facebook.

Нагадаємо, на початку грудня у Києві під час патрулювання за порушення правил дорожнього руху поліцейські зупинили автофуру з великою кількістю 12-х "айфонів", укладених на 5 дерев’яних піддонів, декількома сотнями ноутбуків Apple, десятками коштовних годинників (вартістю близько 5000$).

ДБР відзвітувало, що 1 грудня працівники Волинської митниці ДМС сприяли безперешкодному ввезенню на територію України великого об’єму вантажу під виглядом штучних новорічних ялинок.

А вже 2 грудня поліцейські зупинили вантажівку та виявили мобільні телефони, планшети, ноутбуки, годинники, мобільні аксесуари, брендовий одяг, тощо. Після цього автівка перебувала на зберіганні у районному управлінні Нацполіції у місті Києві.

У ході слідства ДБР провело обшуки на МП "Ягодин" Волинської митниці ДМС. Вантажівку з товаром вилучили та арештували в рамках кримінального провадження. За попередніми підрахунками слідчих в ньому знаходилося понад 1500 ящиків загальною вартістю понад 40 мільйонів гривень.

Читайте також: Що відомо про нового очільника Волинської митниці

Через незаконні дії митників підприємці ухилялися від сплати митних платежів в особливо великих розмірах.

ДБР проводить слідчі дії щодо неправомірних дій митників та службових осіб інших правоохоронних органів, які сприяли незаконному ввезенню цих товарів в Україну та вчиняли дії спрямовані на отримання неправомірної вигоди за подальше їх переміщення.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook