Один громадянин України офіційно є інфікованим на коронавірус. Офіційно факт підтверджено на борту круїзного лайнера Diamond Princess, закритого на карантин у Японії.

Читайте також: Українець заразився коронавірусом: перший підтверджений випадок

Про це повідомляється у сюжеті ТСН.Тиждень.

Поки лікарі устигли оглянути більше 300 пасажирів лайнера.

У МЗС підтвердили інфікування коронавірусом українця на борту круїзного лайнера
Вірус виявили у 70 осіб. Один із членів екіпажу, українець Тарас Філіппов розповів, що двоє з громадян України уже добу не виходять зі своїх кают – мають кашель і температуру.

"Люди з температурою чекають на свою чергу. Вони просто хворі, їм роздають парацетамол. Зараз у все більше і більше людей почали проявлятися симптоми. Якщо раніше цього не було помітно, то зараз вже дуже, серед них і українці", –повідомив він.

Лайнер вирушив у двотижневу морську мандрівку з Йокагами 21 січня і зупинявся в кількох портах Японії, В’єтнаму, Тайваню і Гонконгу. 3 лютого мав повернутися назад. Та поблизу порту їх зустріла охорона. З'ясувалось, ще у Гонконгу одному із пасажирів стало кепсько, його шпиталізували й виявили вірус. Гонконгська влада про це повідомила японську, тому в порту Йокагами на мандрівників чекав неприємний сюрприз – відмова у в’їзді. Згодом таки дозволили пришвартуватися.

Читайте також: Понад 600 померлих та 31 тисяча у важкому стані: останні новини про коронавірус

Українець Тарас Філіппов зняв кадри з лайнера, аби показати на що перетворився круїз ще донедавна повний веселощів. Усі пасажири закрилися у своїх каютах, ходить лише персонал у масках та лікарі у білих комбінезонах, який розносить їжу й дезінфікують зали. Допоки Тарас знімав це відео, його кілька разів зупиняли медики, аби переконатися, що він не пасажир, який порушує карантин, а член екіпажу - який за певних умов має право пересуватися. "Раз в два дня приблизно ми виходимо в море, щоб оновити воду, щоб вона була чиста. 12 годин ми були в морі, дрейфували", – додав він.

Китайський коронавірус змінює світ просто на наших очах. Страх перед вірусом-убивцею в Італії пробуджує небезпечну хвилю расової ворожнечі. По усій країні закриваються китайські ресторанчики, магазини, людей із азійською зовнішністю на вулицях обходять стороною. "Ця ворожість гірша усякого вірусу. Мені так шкода від того, шо це відбувається. Дуже хочу, аби це минулося якнайшвидше", – сказав 61-річний мешканка Італії Франческа Маммоло.

Читайте також: Мандрівник Дмитро Комаров повернувся з Китаю та розповів усю правду про коронавірус

Попри усі санітарні та гуманітарні заходи, кількість хворих щодня лише зростає. Із Китаю масово евакуйовують іноземців. Усіх ізолюють на карантин туди, куди наврядчи захочеться дістатися самим. Так, базу на острові Різдва посеред індійського океану використовують австралійці за кількаметровою огорожею по два тижні – доки триває інкубаційний період – тримають сотні людей. Та навіть цього центру, як виявилося, замало. Ще один облаштують вже у таборі поблизу закинутої гірничої шахти. 

Американці для евакуйованих підготують щонайменше десять військових баз. Охороняють держави від коронавірусу й свої морські кордони. У відкритих водах велетенських лайнерів чи маленьких кораблів дрейфує вже здесяток. На землю не пускають жодного пасажира та члена екіпажу, допоки вони не пройдуть медогляд. На одному із них поблизу берегів японського міста Йокогама є 25 українців. Тести показали, що один із них уже точно інфікований убивчим коронавірусом. Інших просто ще не тестували. Усі вони – члени екіпажу круїзного лайнеру, на борту якого майже 3700 людей. Корабель уже перетворився на смертельну примару із фільму жахів.

Тиждень ніхто із пасажирів не може вийти на берег. Через карантин не дозволяють виходити з кают

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook