На Волині стався неприємний інцидент між рибалками та браконьєрами, які незаконно розставили сіті на озері Біле.

Читайте також: Озеро Світязь може перетворитися у болото через місцевих браконьєрів (відео)

Про те, як зав’язалась перепалка розповів у Фейсбук один із рибалок Mikhail Symoniuk. Чоловік зазначив, що вони разом із друзями частенько рибалять на тому озері і, розуміючи, що риби залишилось дуже мало, випускають її назад у водойму:

"Хочу Вам розповісти історію, яка з нами трапилася під час риболовлі на озері Біле Волинської обл., що під Білоруссю (озеро поділене навпіл з білорусами). В черговий раз наша команда рибаків в складі 6-ти чоловік позаминулих вихідних 23-25. 08. 2019р. виїхала відпочити та порибалити на дуже живописне місце, ми його ще називаємо "Волинські Мальдіви". Наша компанія рибаків спеціалізується виключно на спінінговій ловлі. Розуміючи як мало залишилося риби у Волинських водоймах, часто зловлену рибу просто випускаємо за для того, щоб вона змогла порадувати ще не одного рибака", – зазначив чоловік.

Як стверджує рибалка, для них стало великим розчаруванням, приїхавши і побачивши, скільки браконьєрських сіток розставлено по озеру, адже деякі із них намотувались на двигун човна. Загалом рибалки витягли біля 200 метрів сітки, серед якої близько 2 відео мертвої гнилої риби:

"Великим розчаруванням для нас було те скільки сіток розставлених по всьому озеру нам прийшлось побачити. Деякі сітки чіпляли приманками, деякі намотувались на гвинт двигуна човна. Виймання однієї з таких сіток ми зафіксували на відео. Відразу хочу вибачитись перед усіма, хто буде дивитись це відео за нецензурні лайки але без матюків це коментувати було не можливо!!! Біля 200 метрів сітки ми затягли у човен, що видно на відео. В процесі витягання інших сіток, що на відео не фіксували ми виявили біля 2-х відер дохлої гнилої риби різних розмірів від малого до велика, а також біля 1 кг живої риби, яку забрали на уху розуміючи, що після вилучення з сітки вона просто не виживе", – стверджує рибалка.

Проте, після того, як компанія рибалок витягли сітки до них припливли місцеві браконьєри, які грозили чоловікам фізичною розправою, адже "сітки браконьєрів чіпати не можна".

Читайте також: На Волині спіймали браконьєра

"Після вилучення сіток ми побачили як до нас стрімко наближається незнайомий човен, відразу здогадались, що це мабуть місцеві браконьєри і не помилились...!!! На другому відео видно рожі цих місцевих в**одків. Той, що керує човном – житель села Невір, який завідує відпочивальним будинком на озері Біле. Нашу з ними перепалку видно та чути на відео. Також на відео видно, що виродок телефонує іншим місцевим браконьєрам та кличе на допомогу, щоб фізичною розправою нас переконати, що чуже майно, а саме сітки браоньєрів чіпати не можна! Що впринципі надалі й відбулося... Правда до фізичної розправи не дійшло так, як ми розуміючи про небезпеку викликали поліцію. На розбірки прийшло близько 15-ти бракош, які довго нам розповідали про те, що це держава винувата... Цитую виродка, що був на відео за двигуном: "в країні повна *опа, а ви до сіток до*балися?". Стандартна ситуація коли в усіх бідах винна держава, "а ми тут просто сітками рибу ловимо...". "Всі крадуть і я краду». В кінці сутечки ще до приїзду поліції, щоб заспокоїти нападників прийшлось повернути в**одкам вилучені сітки. Поліція Любешова цих в**одків знає в обличчя та всіх по іменам. Самі полісмени нам розповіли, що такі сутечки з місцевими бракошами тут звичайна справа. Вони б‘ють машини небайдужим рибакам та відпочивальникам і зовсім не несуть за це відповідальності. Рік тому сильно побили компанію рибаків з Ковеля за те, що вони також вилучали їхні сітки", – йдеться у повідомленні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook