На митному посту "Ягодин" вилучили у автомобіль Mercedes-benz 2017 року випуску вартістю понад 1,5 млн гривень.

Читайте також: За добу на волинській митниці конфіскували 4 "євробляхи" на півмільйона гривень

Приватний підприємець з Київщини придбав його у Німеччині і через водія мав намір завезти на митну територію України для особистого використання. Під час  оформлення імпортної декларації з Польщі водій подав фактуру, де вартість автомобіля значилась як 26300 Євро (понад 826 тисяч гривень за курсом НБУ), повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

Проте німецька експортна декларація на цей же автомобіль містила зовсім інші дані про його продавця та ціну угоди купівлі-продажу. Як виявилось у ході перевірки, справжня вартість транспортного засобу – 206 823 польських злотих, що за курсом НБУ становить 1 520 975 гривень.

Таким чином, підприємець майже вдвічі занизив ціну товару, щоб ухилитися від сплати більше 222 тис. гривень митних платежів.

Читайте також: Українці купують по 60 тисяч "євроблях" щомісяця

Натомість, за подання органу доходів і зборів неправдивих відомостей про товар, MERCEDES-BENZ 2017 року випуску вилучений на склад митниці. Матеріали справи передані на розгляд суду.

Санкція частини 1 статті 483 Митного Кодексу України – штраф у розмірі 100 відсотків вартості автомобіля та конфіскація цього транспортного засобу як предмету правопорушення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter