Як би жінка не намагалася донести інформацію до чоловіка за допомогою натяків − він просто не зрозуміє, або зрозуміє, але не те що потрібно. Жінки живуть в абсолютно іншій реальності, ніж чоловіки. Вони набагато глибші, цікавіші, і багатогранніші за чоловіків. При цьому жіночий світ − це світ напівтонів, натяків, підказок і різних хитрощів. Чоловічий організм просто не заточений під режим розуміння півтонів. Уміння не помічати очевидного − один з найбільших чоловічих талантів.

Читайте також: Назвали період, коли пари найчастіше зраджують

І багато дівчат щиро дивуються − чому чоловіки не розуміють натяків? Як так сталося, що я вже змучилася, намагаючись показати йому щось, але він зробив абсолютно інакше. Як правильно натякнути чоловікові, щоб він зрозумів вас і виконав ваші бажання, пише Gazeta.ua.

Чому чоловіки не розуміють натяків?

Логіка проти емоцій. Відомий факт – у більшості чоловіків активна лише ліва півкуля, в той час як жінками "управляють" обидві півкулі, що дає їм переваги перед чоловіками у вигляді більш розвиненої мови і більшої палітри емоцій. Звідси і велика потреба в почуттях, і балакучість, і алегоричність. Більш того, завдяки цій різниці у жінок більше розвинена інтуїція, пам'ять, образне мислення. Вона одночасно може робити тисячу речей: натякати, ображатися за нерозуміння натяку і любити так, що "вбила б, якби потім можна було його оживити".

Недоліки виховання. Чоловіків з дитинства вчать стримувати свої емоції. Вони − слабкість. І коли в дорослому житті чоловіки бачать прояв слабкості у вигляді жіночих сліз, вони губляться. Їх не вчили жаліти і орієнтуватися, коли жінка хоче, щоб її пожаліли, або коли вона намагається здаватися сильною і жалість розцінить як приниження. Тому вважають за краще, щоб їм говорили не натяками, а прямо, яких дій вимагає від них очікують.

Чоловіча психологія. Вона влаштована інакше, ніж жіноча. Там, де жінці потрібна підтримка і участь, чоловікові − абсолютний спокій. Втомлений після роботи, скандалу з начальством, пробками на дорозі та іншими проблемами, що трапилися за день, він навряд чи почує натяк. Він навіть правду в лоб почує насилу. До чоловіка, що перебуває в стані "залиш мене, старенька, я в печалі", краще не приставати з натяками. Жіночі ребуси він точно розгадувати не буде.

Інстинкт виживання. Природа потурбувалася, щоб чоловік бачив мету та її досягнення – вбити мамонта, і не бачив деталей, що відволікають від головного. У жінок, навпаки, загострено увагу на дрібниці, щоб бачити картину цілісною і краще "орієнтуватися на місцевості". Тому чоловіки погано розрізняють нюанси, деталі, відтінки кольорів, емоцій, слів і настрою. Марно чекати від чоловіка, що він зрозуміє, чому жінка весь вечір ходить зі стиснутими губами і мовчить. Однак в її розумінні, це красномовний натяк на забуту ним річницю весілля.

Читайте також: Скільки повинно бути сексуальних партнерів

Натяк без натяку. Після численних "шишок" від недорозгаданих натяків, чоловіки намагаються розпізнати натяки там, де їх немає. Але знову мимо, і знову те ж саме: "Ти мене не розумієш! І ніколи не розумів! "А як чоловікам зрозуміти, що саме зі сказаного натяк, що напівнатяк, що напівправда, а що правда? І звідки їм знати, що в розумінні жінки терміново і важливо; що терміново, але не так важливо; що важливо, але зовсім не терміново; а що і не важливо, і не терміново?

Розмова на чистоту. Чоловічим розумом складно зрозуміти жінку. Її "що−небудь" може виявитися "усім, що завгодно", конкретне "ні" − може означати і тверде "може бути", а "може бути" − категоричне "так". Тут чоловічій логіці складно не зламатися. У хлопців до слабкої статі є одне прохання − говорити прямо: "подаруй мені квіти", а не "я бачила в переході чудові хризантеми"; "купи мені плаття", а не "мені нічого вдягти"; "поклич мене заміж", а не "статистика стверджує, що самотні жінки частіше хворіють".

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook