Вчені з'ясували, що цукор викликає ряд хвороб: підвищення артеріального тиску, сприяє хворобам серця і інсультів.

Читайте також: ТОП-10 правил здорового харчування

Цукор викликає відкладення жиру. Після споживання він зберігається в печінці у вигляді глікогену. Якщо глікоген починає перевищувати норму – надлишок цукру починає відкладатися у вигляді жиру на стегнах і животі, пише HealthyStyle.

Споживання цукру призводить до занадто швидкого підвищення рівня глюкози та інсуліну, викликаючи помилкове відчуття голоду, сприяє переїданню.

Цукор послаблює кістки. Адже щоб засвоїти рафінований цукор, організму доводиться витрачати велику кількість кальцію, вимивання якого з кісткових тканин призводить до остеопорозу. Також він впливає і на стан зубів – псується зубна емаль.

Також споживання цукру прискорює старіння шкіри – він відкладається «про запас» в коллаген – білок, який становить основу сполучної тканини, і робить шкіру менш пружною і еластичною.

Читайте також: Які продукти небезпечно купувати у супермаркеті

Абсолютно відмовитися від цукру не можна, адже він необхідний для роботи організму. Тому медики рекомендують виключити з раціону саме рафінований цукор, який входить до складу цукерок, тортів, згущеного молока і варення. Корисним цукор для організму буде в складі фруктів, овочів або меду.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter