Згідно з Перспективним планом, єдиною сільрадою, яка може приєднатись до Луцька, є Прилуцька. Втім, процес утворення об'єднаної територіальної громади суттєво затягнувся і може тривати аж до 2020 року.

Читайте також: На Волині стався скандал через доєднання села до ОТГ не за планом

Відзначимо, що коли це станеться залежить, в першу чергу, від волі мешканців Прилуцької сільської ради. Тому що, відповідно до чинного законодавства, приєднання до міст обласного значення відбувається з ініціювання сільської ради, яка є в межах перспективного плану та за умови наявності суміжних територій.

Наразі процес приєднання до Луцька блокує голова сільської ради Валентин Арчибасов. Вже кілька разів і люди і депутати підтримували створення ОТГ з обласним центром, але очільник Прилуцького накладав "вето" і таким чином блокував початок процесу приєднання.

Читайте також: "Лохотрон": Волинь посідає останнє місце в Україні по важливому показнику

Як зазначають волинські експерти з децентралізації, причина подібної поведінки голів сільрад полягає у тому, що вони просто не хочуть втрачати свій вплив і владу. Окрім того, є фактор впливу так званих "авторитетних людей", які тиснуть на голову сільради, аби той приймав вигідні певним силам рішення. Відтак, амбіції та інтереси певних персон гальмують розвиток як Луцька, так і Прилуцького.

Голова Луцької РДА Тарас Яковлєв каже, що сподівається, що місцеві вибори у жовтні 2020 року пройдуть вже у Луцьку в парі з Прилуцьким, як в одній ОТГ. Його сподівання не безпідставні, адже Мінрегіон планує у 2020 році повністю завершити процес децентралізації в Україні і досягти 100% покриття території держави об'єднаними тергромадами, навіть у примусовому порядку. Відтак у наступному році Луцька ОТГ має з'явитись однозначно.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook