Петро Порошенко звернувся до міністрів, призначених за його квотою, з проханням не покидати Уряд раніше терміну. Чинний Гарант боїться остаточно втратити вплив на розклад сил у владі під час останнього місяця на посаді.

Читайте також: Політичний труп: астролог порадив Порошенку тікати з України

Порошенко розуміє, що коаліція у Верховній Раді, більшість якої складали депутати його фракції БПП "Солідарність", розсипається, як картковий будинок. Відтак він може втратити весь вплив на процеси у вищих ешелонах влади і залишитись без вагомої підтримки до парламентських виборів, які мають відбутись у жовтні 2019 року.

Втім, президента запевнили, що всі міністри, які посіли свої пости завдяки приналежності до БПП, залишаться на своїх місцях.

Варто зазначити, що до цього, ще перед виборами, Порошенка точно так само запевняли у впевненій перемозі на голосуванні.

Читайте також: "Дно!": прихильники Порошенка зганьбились через напади на журналістів (Відео)

Крім того, після феєричного успіху Володимира Зеленського чимала кількість політиків вирішило перевзутися в польоті. Правда, офіційно про вихід зі своїх політсил і перехід до переможців поки ніхто не оголосив.

Проте, деякі депутати від "Батьківщини" на місцевих рівнях ходять з наклейками "Зе" на телефонах, а про якийсь розкол в БПП може свідчити і відсутність багатьох лідерів партії на брифінгу Петра Порошенко після оголошення результатів екзитполів.

Втім, тотального переходу поки може і не бути.

За квотою БПП і глави держави до складу Уряду увійшли віце-прем'єри Павло Розенко і Володимир Кістіон, віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, глава Міненерговугілля Ігор Насалик, МЗС Павло Клімкін, мінінформполітікі Юрій Стець, МЕРТ Степан Кубів, а також міністр інфраструктури Володимир Омелян, культури Євген Нищук, оборони Степан Полторак, а також міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко, міністр соціальної політики Андрій Рева, мінТОТ Вадим Черниш, міністр з питань ветеранів Ірина Фриз, а також міністр Кабміну Олександр Саєнко.

До слова, Володимир Гройсман вже сказав, що має намір співпрацювати з новообраним Володимиром Зеленським у тому випадку, якщо між ними не буде ідеологічних розбіжностей.

Окрім того, очільник Уряду вже заявив, що піде на парламентські вибори-2019 з власною політсилою, а не у складі порошенківської БПП.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook