Юлія Вусенко покинула посаду керівника обласного осередку "Самопомочі". Скандальна екс-секретарка Луцької міськради заявила, що хоче зосередитись на роботі в місті. Хоча незрозуміло, про яку саме діяльність йдеться мова.

Читайте також: Колишня секретар Луцькради шокувала поведінкою "леді": матюки, жбурляння предметів, нецензурні жести

Однак відхід Юлії Вусенко з посади у партії має інші причини. Громадська організація "Самопоміч" існує із 2003 року, а політична партія із 2012 року. На Волині вони активно заявили про себе напередодні парламентських виборів восени 2015 року. Тоді лідерами "Самопомочі" були Юлія Вусенко, Тарас Яковлєв та Петро Верзун.

До речі, вчорашні лідери "Самопомочі" Юлія Вусенко, Тарас Яковлев та Петро Верзун "побили горщики" і розділились на два табори: "група Вусенко" і "група Яковлєва", до якої входив Петро Верзун. Вони існували окремо одна від одної і навіть конкурували між собою. Проте жодна не досягла справжнього успіху і зазнала краху.

Партія отримала підтримку у виборців і чимало її представників опинились у Луцькій міськраді та Волинській облраді. Однак скоро "Самопоміч" почала розсипатись. Головна причина – Юлія Вусенко неприкрито стала відстоювати інтереси одіозного олігарха Степана Івахіва і занадто захопилась політичними іграми, забувши про реальну роботу і покликання депутата.

Читайте також: Чому розсипалась "Самопоміч" на Волині

Партію і фракції "Самопомочі" у міськ- та облраді почали залишати члени, зрозумівши, що Юлія Вусенко не налаштована на конструктивну роботу. Попрощатись із "Самопоміччю" їх примусили відсутність будь яких реальних результатів та прагнення робити реальні речі на благо громадиа, а не займатись популізмом і деструктивом в області, як вимагала скандальна Юлія Вусенко.

"Самопоміч" на Волині обдурила своїх виборців і перетворилась на рупор і трагікомічну труппу опального олігарха Степана Івахіва, яка намагається розхитати політичну ситуацію в місті і очорнити позитивні здобутки своїх конкурентів з міської влади. Через це партія втратила дуже цінні кадри, справжніх професіоналів, які знайшли себе у органах міської влади Луцька.

Читайте також: Екс-секретарка Луцькради Юлія Вусенко натякає на політичні переслідування її сім'ї?

Де зараз очільники "Самопомочі"? Петро Верзун свого часу розказав про партію не дуже приємні, але водночас правдиві речі: "Це штучний проект, який має гарну обгортку" і йому соромно, що він був заступником керівника штабу та агітував за "Самопоміч".Нещодавно, один з колишніх партійних лідерів був взятий під варту у підозрі шахрайства та привласненні 8 млн грн.

Читайте також: Екс-секретар Луцької міськради вразила нахабною брехнею про колишнього однопартійця

Тарас Яковлєв також відзначився цілою низкою скандальних рішень на посаді заступника міського голови і став фігурантом кримінального провадження.

Юлія Вусенко змогла на нетривалий час стати секретарем Луцькради. Скоро через зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки вона покинула посаду, а поліція порушила проти неї кримінальну справу.

Поки Юлія Вусенко гралась у опозицію, обслуговуючи олігарха Степана Івахіва, діючи не в інтересах лучан, а переслідуючи свої меркантильні цілі, її партія "Самопоміч" стрімко втрачала підтримку виборців. Перед наближенням майбутніх парламентських і президентських виборів, від підтримки Юлії Вусенко відмовилися не тільки лучани, а й партійні боси. Колишня віра в ідеали "візьми і зроби" давно в минулому, як і плани її екс-керівниці дорватися до влади у Луцьку. Шкода, що витівки самої скандалістки, як Юля Вусенко, наклала ганьбу не лише на Андрія Садового, а загальну неприязнь волинян до цієї політичної сили в цілому.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook