Сьогодні, 1 лютого, за ініціативи громадської організації олігарха Степана Івахіва ЦРУ відбувся круглий стіл із гучною назвою: "Рік провалу". Нагадаємо, що сама організація створена з метою дестабілізації політичної ситуації у місті із числа колишніх заступників та радників, які є фігурантами численних сумнівних з точки зору корупційних оборудок. Останнім штрихом до портрету казнокрадів є те, що вони необгрунтовано збільшили замість 3,5 до 4 гривень проїзд у маршрутних таксі, чим добряче залізли кожному лучанину у кишеню, а після цього, щоб не звітувати за рік роботи дружньо трьох звільнилися.

Читайте також: Луцький депутат-нероба вчить міську раду, як треба працювати

От тільки новоспечені "експерти" псевдоблагодійника Степана Івахіва не уточнили, чий це був провал, адже, перебуваючи у владі майже шість років нічого так і не зробили, однак останнім часом завзято критикували свої політичних опонентів. Вже із самого початку стало зрозуміло, що чиновники-невдахи це і є "вся громадськість" міста, яка буде "гра в одні ворота". Як і на попередніх зустрічах -усі присутні у залі, які прибули на запрошення "новоспечених експертів", - журналісти кишенькових ЗМІ Степана Івахіва. Альтернативної думки тут чути і не збиралися, це був круглий стіл для колишніх горе-управлінців. 

На початку засідання привітання з нагоди Дня народження отримував депутат Луцької міської ради Микола Федік, а опісля хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять покійного Миколи Романюка. Саме на цій ноті конструктив і закінчився.

Читайте також: Суд привів до тями волинського олігарха після "космічного похмілля"

Слово сам собі надав модератор заходу Сергій Григоренко, який намагався зосередити увагу присутніх на "невдачах" нинішньої команди, наскільки йому це вдалося, це вже зовсім інше питання. Промова була настільки палкою, що його колега "по бізнесу" тричі виходив пити воду, а екс-помічник Миколи Романюка Богдан Гончарук, не міг відірвати погляд від телефону. Направду, висловитися дозволили всім: Григоренко-Моклиця-Яковлєв-Нестерук і так далі. Всі як один не стомлювалися повторювати, що скоро настане "кінець світу", а винен у цьому УКРОП і Палиця. 

Соратниця Юлії Вусенко Алла Надточій не зраджувала своєму традиційному стилю, коли вона говорить, то всі повинні мовчати. Після завершення емоційного спічу депутатка поспішно покинула залу.

Коли ж  слово надали Борису Смалю, то частина "чесних" журналістів поспіхом пішла звідти, ймовірно, щоб не чути аргументи іншої сторони.

Однак, Борис Смаль все ж таки знайшов доводи на безглузді звинувачення вчорашніх недочиновників.

"Провальний чи не провальний був цей рік і хто в цьому винен, будемо оцінювати не ми з вами, а громада, наші виборці. В команді покійного Миколи Ярославовича поряд були Євген Ткачук, Олександр Козлюк, Сергій Була, однак, після його смерті, тверезо оцінивши ситуацію, вони вирішили піти. Це й зрозуміло, адже, сьогодні БПП, які не скупляться на критику в нашу адресу впевнено йде по стопах і повторює долю Партії регіонів. Сьогодні ви говорите про 27 школу, яку вже кілька років не можуть добудувати, то хотілося б почути, чому ви за 6 років при владі так і не спромоглися її добудувати.  Щодо проблеми смороду, то її причина була зрозуміла із самого початку – відсутність каналізації, на сьогоднішній день і це питання вирішене, каналізація введена в експлуатацію". 

Читайте також: Міська влада проведе реконструкцію парку 900-річчя Луцька – представлений проект

Варто зауважити, що "експерти" волинського ЦРУ не були готові до критики на власну адресу. Зокрема, Сергій Григоренко не зміг відповісти на запитання журналістки телеканалу "Аверс" Наталки Поліщук про тендерні закупівлі валідаторів для ЛПЕ, а на запитання про дві його квартири в новобудовах і за які кошти вони були придбані, відверто відмовчувався. Радник найгіршого голови ОДА в Україні, Володимира Гунчика, - Тарас Яковлєв, не зміг пояснити, коли підконтрольна йому організація не організує круглий стіл на тему: "Рік провалу Гунчика", а ось депутат-нероба Павло Данильчук раніше покинув засідання, щоб не "позичати очі у Сірка".

Аби повністю розібратися в подібних істеричних звинуваченнях експертів "Континіуму",  журналісти видання "Під прицілом" звернулися до радника, а свого часу в.о. луцького міського голови Ігоря Поліщука.

"Будь-яка людина перед своїм звільненням зобов’язана прозвітуватися про свою роботу. Коли звільнилися Яковлєв, Григоренко, Моклиця, то не вважали за потрібне звітуватися. Тому, що ми сьогодні можемо віднести до їх досягнень, нажаль, незрозуміло. Та й критика з вуст людей, які неефективно виконували свої посадові обов’язки та не справлялися із дріб’язковими питаннями – це відверто смішно. Скажімо, основним напрямком роботи Моклиці були парки та сквери, то він тут не зміг зробити елементарного: перекрити в’їзд в парк, почистити канали, я вже не говорю про реконструкцію парку, яка відбулася минулого року. Що зроблено нами? Сьогодні розроблено проект на сквер, розпочато реконструкцію парку імені лесі Українки, є концепція, яка вже була презентована парку 900-річчя міста Луцька, є концепція скверу на проспекті Волі, яка також буде втілений в життя.

Читайте також: Скандальний екс-помічник мера Луцька зганьбився, критикуючи боротьбу зі снігом

Яковлєв – екс перший заступник, який відповідав за житлово-комунальне господарство. Коли ми прийшли, почались інновації, почався інший підхід, почалося вирішення тих питань, які не вирішувались десятками років. У нас була суцільна проблема із каналізаціями, поширювався неприємний запах, бо десятками років не вирішувалось питання від’єднання мікрорайону Вересневе від каналізації Гнідавського цукрового заводу. Сьогодні каналізація вже введена в експлуатацію. Десятками років не вирішувалось питання зливової каналізації в мікрорайоні Балка, там затоплювало майже половину мікрорайону, але й це питання вирішене. Сьогодні ми почали наносити пластикову розмітку на дорогах аби економити кошти, збільшилась кількість снігоочисної техніки, також буде збудована сортувальна станція для сміття, яка дозволить значно менше відходів відправляти на Брище,  вулиця Лесі Українки стала пішохідною і це тільки початок.

Чому ж Яковлєв не розказав скільки житла при ньому було розпродано за копійки, чому не розповіли скільки землі було роздано? Я розумію, що вони хочуть дорватися до влади і дограбувати те, що не дограбували, але я переконаний, що їм це не вдасться", - резюмував Ігор Поліщук.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter