Діти, у яких є спадкова схильність до різноманітних захворювань дихальної системи, хворіють рідше, якщо з самого раннього дитинства контактують з домашніми тваринами. Зокрема – з кішками.

Читайте також: Правила здорового харчування, які виявились брехнею

Кішки, як тепер уже доведено офіційно, надають виражений терапевтичний ефект самим фактом своєї присутності – діти від року до п'яти років, які контактують з кішками, рідше відчувають проблеми з дихальною системою. Це особливо важливо для дітей, у яких з народження є схильність, наприклад, до астми.

"І не тільки до астми. Різні форми бронхіту, пневмонія, а також інші хвороби легень – ймовірність всіх подібних захворювань можна зменшити, якщо завести чотириногого друга. Дітям слід спілкуватися з кішками з раннього віку, це дійсно дуже корисно", – розповідають автори відповідного дослідження, співробітники Копенгагенського університету.

Крім кішок, корисні і собаки – спілкування з ними теж захищає дітей від астми. Плюс, в сім'ях, де є собака, діти рідше хворіють, наприклад, екземою.

Читайте також: Українцям загрожує смертельна інфекція: що потрібно знати і як від неї вберегтись

Бувають випадки, коли у дитини виражена алергія на кішку або собаку – в такому випадку фахівці рекомендують утриматися від закладу тварини.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter