Національна Рада реформ підтримала концепцію "Нової української школи". Це дійсно докорінна зміна в освітньому середовищі, а сама реформа розрахована на багато десятиліть вперед. Для того щоб вона була поступовою, логічною і системною уже з 1 вересня 2018 року першокласники будуть навчатися за новими програмами та методиками, що й стане початком нового освітнього формату під назвою "Нова українська школа".

Читайте також: Нардеп звернулася до губернатора аби подолати наслідки волинського бездоріжжя

Це концептуальна зміна, що передбачає перехід до компетентностей та цінностей , що вже знайшли своє впровадження в європейських практиках  - Польщі, Канади і багатьох інших країн. Міністерство освіти і науки України дуже уважно вивчало цей досвід.

Про це заявила народний депутат Ірина Констанкевич в ефірі телеканалу "Аверс".

"Часто буваючи в школах, я все більше чую тривоги з приводу того чи буде успішним старт "Нової української школи". Лише на Волині перших класів, які розпочнуть навчання у новому форматі буде понад 800. Ці класи мають бути облаштовані зовсім по іншому ніж сьогодні, а це нові меблі-трансформери, інша побудова класу, нові комп’ютери, принтери, дошки. Я бачила картинки, вони вражаючі, дуже тішить, що наші діти можуть мати таке", - зауважила нардеп.

Парламентар переконує, що станом на сьогодні, можна говорити тільки про те, що ми маємо в бюджеті мільярд, щоб стартувала "Нова українська школа", але цього недостатньо. Лише за не точними підрахунками, на ці гроші можна профінансувати п’ятдесят відсотків від потреб. Тому все це має бути дофінансоване і як сказала Міністр освіти і науки Лілія Гриневич, це мають дофінансовувати місцеві бюджети. Для багатьох керівників на місцях це стало найбільшим "сюрпризом", бо виявляється, що реформа, яку започаткував уряд, частково лягає на плечі місцевого самоврядування і не виключено, що й на плечі батьків.

Ірина Констанкевич звернулася з відповідним листом до міністра освіти й науки з проханням надати роз’яснення скільки коштів в рамках реформи буде спрямовано на Волинь, на які саме потреби, коли область їх отримає, тому що ці кошти мають надійти не пізніше травня, бо інакше "Нова українська школа" може й не розпочатися у визначені терміни.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter