Співробітники Державного бюро розслідувань рано вранці, у четвер, 28 листопада, прийшли з обшуком до помешкання волонтерки Олени Біленької, більше відомої користувачам соцмереж як Маруся Звіробій. Відео з обшуком вона опублікувала на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

Читайте також: "При Порошенкові люди не гинули": скандальна Маруся Звіробій накинулась на ведучу (відео)

На відео чути голос чоловіка, який називає себе слідчим ДБР Ігорем Ковизою, – пише ТСН.

"Для забезпечення безпеки присутні оперативні співробітники СБУ та представники спецпідрозділу "Альфа". Я слідчий Державного бюро розслідувань Ковиза Ігор Анатолійович. Зараз розпочинаємо слідчу дію – обшук. Ухвала вам вручена, ознайомтесь, будь ласка. Будь ласка, віддайте свій мобільний телефон і мобільні телефони всіх учасників. Мобільний телефон віддайте, він зазначений в ухвалі", – заявив слідчий, після цього трансляція припинилася.

Читайте також: "Вилізла гнида": скандальна Звіробій грубо образила Софію Ротару (фото)

Нагадаємо, що 26 жовтня депутат Софія Федина опублікувала у Facebook відео, яке було записано разом з волонтеркою Марусею Звіробій у кавʼярні у Львові. У ролику Федина та Звіробій критикують з використанням ненормативної лексики візит Зеленського в Золоте Луганської області та його зустріч з добровольцями.

"Ти там частіше їздь, там тебе підірвуть, хто-небудь там тебе підірве", – говорить на відео Звіробій, звертаючись до Зеленського. "Там ненароком може вибухнути граната, там бувають обстріли", – продовжила її слова Софія Федина.

26 листопада ДБР направило до Генпрокуратури проєкт підозри Звіробій та нардепу Федині. Перший віцеспікер парламенту Руслан Стефанчук ("Слуга народу") заявив, що фракція звернеться до Нацполіції з проханням дати правову оцінку відеозверненню Федини та Звіробій.

1 листопада ДБР порушило справу за фактом висловлювань нардепа Федини на адресу Зеленського на адресу Зеленського.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook