У Волинській області декларації з лікарями підписало понад 150 тисяч осіб, з яких понад 45 тисяч становлять мешканці Луцька.

Читайте також: На що готові українські лікарі заради грошей

Про це стало відомо під час прес-конференції, присвяченої питанням підписання декларацій із лікарями, яку організував З Волинський Центр розвитку місцевого самоврядування спільно із управлінням охорони здоров’я Волинської ОДА 25 травня у Луцьку, пише Інформаційне агенство Волинські Новини.

За станом на сьогодні на Волині уклали 152,809 тисячі декларацій з лікарями, з них понад 117 тисячі – дорослі та 35,606 тисячі – діти. Як повідомила заступник начальника управління охорони здоров’я ОДА Марія Гогоша, лідерами за кількістю підписаних декларацій є Центр первинної медико-санітарної допомоги № 2 міста Луцька (19,6 тисячі підписаних декларацій), Ковельське територіальне медичне об’єднання (17,642 тисячі), Луцький район (12,257 тисячі). Спочатку цей процес тривав повільно, втім, щодня все більше волинян підписують декларації. Про результати управління щопонеділка звітує міністерству і наразі Волинь входить у п’ятірку областей-лідерів за цим параметром. З деклараціями працюють 490 лікарів, серед яких 372 – лікарі загальної практики сімейної медицини, 28 терапевтів та 90 педіатрів. 21 центр первинної медико-санітарної допомоги та дитяча поліклініка приєднані до медичної інформаційної системи.

Читайте також: Фальсифіковані ліки масово заполонили аптеки України

Своєю чергою, начальник управління охорони здоров’я Луцької міськради Микола Якимчук повідомив, що зі 150 тисяч декларацій, укладених в області, понад 45 тисяч підписали у Луцьку. Найбільше – у ЦПМСД №2 (майже 20 тисяч), у ЦПМСД №1 – понад 8 тисяч. Нещодавно заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк повідомляв, наскільки справдилися прогнози міністерства щодо динаміки підписання декларацій українцями. Так, планували, що до кінця року лікаря оберуть 30% українців, а наразі декларації підписали вже 25% населення.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter