Перший заступник Луганської ОДА, погоджений урядом на посаду голови Волинської облдержадміністрації, Юрій Погуляйко разом із дружиною має у власності дві квартири в Луганську, одну квартиру в Києві, елітний автомобіль та більше трьох мільйонів гривень готівкою.

Читайте також: Ігор Гузь – проти призначення "варяга з Луганщини" на голову Волинської ОДА (відео)

Так, відповідно до даних, унесених до декларації Юрія Погуляйка, він у шлюбі з Вікторією Погуляйко виховує двох дітей: дочку Анастасію та сина Олександра, передає ІА "Волинські новини".

Зазначимо, що Вікторія Погуляйко закінчила Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого. Свого часу працювала у територіальному управлінні державної судової адміністрації в Луганській області.

Нерухомість

У власності посадовця – тільки одна земельна ділянка площею 700 кв. м у Луганську, вартість якої у 2012 році становила 30,45 тис. грн.

Натомість дружина – власниця двох квартир у Луганську площами 107,8 та 98,4 кв. м і вартістю станом на 2007 рік 87,308 та 25,506 тис. грн відповідно, квартири в Києві площею 138,7 кв. м та вартістю станом на 2009 рік 291 тис. грн, а також машиномісця в Києві площею 11 кв. м і вартістю у 2017 році 40 тис. грн.

Авто

Єдиний автомобіль, згаданий у декларації, зареєстрований із 2016 року на Юрію Погуляйці. Це Volkswagen TOUAREG 2011 року випуску.

Зазначимо, що ціни на такі автомобілі на сайті AUTO.RIA коливаються від 20 до 35 тис. доларів. А згідно з даними декларації, посадовець придбав автівку за 48 тис. грн.



Гроші

Як джерела доходу родини вказані лише заробітні плати подружжя. Так, минулого року Юрій Погуляйко на посаді в Головному управлінні ДФС у Донецькій області заробив 195,948 тис. грн. Дохід дружини Вікторії сягнув 118,952 тис. грн від зайнятістю підприємницькою діяльністю.

Читайте також: Волинський обранець висловився про призначення головою ОДА міліціонера з Луганщини

Відзначимо, що, попри те, що в декларації Юрія Погуляйка зазначено, що його дружина займається підприємницькою діяльністю, офіційно як ФОП Вікторія Погуляйко не зареєстрована.

Водночас Вікторія та Юрій Погуляйки зберігають чимало готівки: 500 тис. грн, 101 тис. доларів.

Нагадаємо, що вчора, 28 жовтня 2019 року, Кабінет міністрів України погодив призначення на посаду голови Волинської ОДА Юрія Михайловича Погуляйка, котрий наразі обіймає посаду першого заступника голови Луганської обласної державної адміністрації.

Окрім того, не погоджуючись із таким рішенням Уряду депутати Волиньради звернулись до Президента щодо недопущення призначення головою ОДА Погуляйка, а небайдужі волиняни зареєстрували таку ж петицію.

У свою чергу лідер Нацкорпусу Андрій Білецький повідомив, що Погуляйко був ініціатором масштабного зіткнення з поліцією активістів протесту проти відведення українських військ із Золотого на Луганщині, а також особисто написав заяву до штабу ООС, поліції та СБУ з вимогою розібратися з "незаконними бандформуваннями", як він називав ветеранів АТО і небайдужих, що протестували відносно розведення військ у Золотому. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook