Однією з головних причин неспокійного сну фахівці вважають звичку тягти за собою всі неприємності і проблеми дня в ліжко.

Читайте також: "Гормон сну" – що це таке і де він міститься

Щоб допомогти самому собі заспокоїтися і зняти стрес, зробіть масаж шиї і спеціальні дихальні вправи, повідомила лікар Вікторія Савицька, пише changeua.

Нервовий робочий день, сварки в родині, фінансові труднощі та інші неприємності нерідко заважають нам не тільки нормально заснути, але і спокійно спати протягом ночі. Щоб цього уникнути, фахівці рекомендують не лягати в ліжко з похмурими думками. Зняти стрес після важкого дня допоможуть кілька простих правил і вправ.

"Найпростіший і приємнніший засіб від стресів і викликаної ними безсоння – тепла ванна незадовго до сну. Полежте хвилин 15 у воді з морською сіллю, аромамаслами або піною, закрийте очі, помрійте про щось.

Безпосередньо перед сном рекомендується випити чашечку трав'яного чаю. Позитивна дія надає і самомасаж біологічно активних зон. Потрібно плавними рухами масажувати шию, волосяну частину голови і контур обличчя, виски", – каже лікар.

Читайте також: Лікар пояснив, чому потрібно спати вдень

У стресовій ситуації, коли ви сильно напружені, виконуйте просту дихальну вправу: швидкий глибокий вдих і повільний видих. І так кілька разів, поки не відчуєте, що заспокоїлися.

Дуже добре діють також давно відомі народні засоби. Для приготування "снодійних" відварів рекомендується така суміш трав: лавр з папороттю в пропорції 1 до 1; лавр, папороть, хміль (1: 2: 3, папороть, хміль, лавр, м'ята (3: 2: 2: 1).

Або спробуйте самі поекспериментувати зі смаками чаю, змішуючи такі трави, як м'ята, лавровий лист, хвоя, материнка , безсмертник, шишки хмелю, герань, пелюстки троянди. Тільки не переборщіть – такими чаями зловживати не варто, а пити їх потрібно неміцними.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook