21 червня – день літнього сонцестояння та найдовший день у році. Згідно старовинних прикмет, тільки сьогодні є шанс змінити своє життя.

Читайте також: Що не варто робити на день народження: топ-5 порад

Кажуть, що літнє сонцестояння має надзвичайну магічну силу, адже недарма сонцеворот так шанували язичники. Вони вірили, що в ніч перед сонцестоянням об'єднуються всі чотири стихії – вогонь, вода, земля і повітря, пише gazeta.ua.

Цей день у багатьох країнах вважається святом в ім'я сонця. З ним пов'язано безліч обрядів і ритуалів. Вважається, що в цей день потрібно загадувати найпотаємніші бажання, гадати на любов і зміни в житті. Уже до кінця року все повинно здійснитися.

У День літнього сонцестояння краще уникати негативних емоцій, не сваритися і не кричати, не сумувати.

Зазвичай в цей день до сонця звертаються з проханнями та бажаннями. Вірять, його сила надзвичайна у цей час. Обов'язково одягали у час сонцестояння ритуальний вінок, адже коло є символом сонця. Вранці йшли в поле і збирали польові квіти. Плетучи вінок, думали про добре здоров'я, удачу і стосунки. Таким чином прикликали щастя.

Неодмінним атрибутом свята було вогнище. Його розпалювали в ніч з 21 на 22 червня. У нього кидали трави – м'яту, дягель і чебрець. Вірили, що такий вогонь містить магічну силу та позитивно впливає на людей навколо нього. Тож через багаття стрибали, співали пісні та просто веселилися навколо нього.

Читайте також: Чому не варто пити воду з лимоном

Проводили ритуали очищення дітей. Для цього матері спалювали сорочки хворих дітей. За повір'ям, разом з одягом горіла і хвороба.

Традиційно парилися в лазні, зібравши перед тим віник. Ним "вибивали" з себе всі погані думки й хвороби.

Кажуть, якщо загадати своє заповітне бажання та перелізти через 12 парканів, то воно здійсниться.

Щоб закликати гроші і успіх у вашу родину, підкладіть монети під двері. І дуже скоро помітите, як гроші почнуть з'являтися у вас самі по собі і в достатній кількості.

А ще у цей день дізнавалися, яким буде урожай і погода влітку. Якщо 21 червня гроза – буде поганий урожай трав та затяжна негода. Якщо небо зоряне, то чекайте великого врожаю грибів.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter